**Ziraat Odası’nı ziyaret eden Vali Ahmet Deniz, hasat döneminde çiftçiye kazançlı sezon dileğinde bulundu. Seracılık ve diğer ürünlerin gelişmesi için çiftçiye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Vali Deniz: “Çiftçilikten gelen bir ailenin çocuğuyum. Çiftçiliği biliyorum. Hasat döneminde çiftçilerimize bol kazanç diliyorum” dedi.

“ÇİFTÇİNİN YANINDAYIZ”
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl hasadı tarladan geç toplayan Batman ovasındaki çiftçiye verimli bir sezon temennisinde bulunan Vali Ahmet Deniz, ‘Her zaman çiftçinin yanındayız’ dedi. Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, yönetim kurulu üyeleri ve köy muhtarlarıyla bir araya gelen Vali Deniz: “Batman ovası bereketli. Son yıllarda farklı ürünlerde adından söz ettiren ovamızda çiftçilere her türlü desteği veriyoruz. Seracılığın yaygın olduğu Balpınar’daki çiftçilere naylon başta olmak üzere çit ve diğer malzemeler konusunda destekte bulunduk. Batman ovasında farklı ürünleri görünce mutlu oluyorum. Çünkü ben de çiftçilikten gelen bir ailenin çocuğuyum, çiftçiliğin ne olduğunu bilirim. Çiftçilere bol kazançlı bir hasat dönemi diliyorum” diye konuştu.

“HUBUBAT TOPARLAYACAK”
Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Batman ovasında buğday, arpa ve mercimek ağırlıklı ürünlerin bu yıl zamansız yağışlar nedeniyle yer yer verim düşüklüğüne yol açabileceğini ifade etti. Aydiş, şunları söyledi: “Hesapta olmayan yağışlar nedeniyle hasada yeni başladık. Son yağışlar her ne kadar verim düşüklüğüne yol açtıysa da hububat kendini toparladı sayılır. Çiftçinin gözü başfiyat ortalamasında olacak. Geçen hafta mercimek hasadına başlayan çiftçi, dünden itibaren buğdayın verimli olduğu Binatlı çevresinde biçerdöverlerle hasadı tarladan topladı. TMO’nun randevulu sistemle alımları daha da hızlandırmasını bekliyoruz.” Öte yandan çiftçilerin sorunlarını dinleyen Vali Deniz, bayram sonrasında seralarda Ziraat Odası’yla birlikte ‘çiftçi günü’nü düzenleyeceklerini belirtti. (Reşat Yiğiz)

 

Editör: TE Bilişim