*Yıllar Almanya’da yaşayan HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, yaz tatilinde ailesini Batman’a getirdi. Eşi, 2 kızı ve erkek çocuğu ile Batman’a yerleşmeye hazırlanan Milletvekili Atalan, “Ailem burayı çok sevdi. Eşim ve çocuklarım Batman’ı, Almanya’ya değişmiyor. Onlara şimdiden ev bakıyorum” dedi.

“BATMAN’I ÇOK SEVDİK...”
HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, ailesiyle seçim bölgesine çok uyum sağladı. 1985 Yılından beri Almanya’ya yerleşen ve 2001 yılında Almanya Sol Parti üyesi olan HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, 2010-2012 yılları arasında 15. Yasama döneminde Kuzey Ren-Vestfalya’nın eyalet parlamentosuna seçilmişti. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde HDP’den Batman Milletvekilliğine seçilen Atalan, seçim bölgesi Batman’a bu kez ailesini getirdi. Eşi ve çocuklarının oturduğu Münster şehrinden Batman’a getiren Milletvekili Atalan, “Çocuklarım Batman’ı sevdi. Şimdi onlara burada kalabilecekleri ev baktırıyorum. Şengal’in birinci yıldönümünde İstanbul’da bazı derneklerin yaptığı etkinlikleri önemsiyoruz. Batman geçen yıldan bu yana Ezidi ailelere verdiği destekle üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır” dedi.

ATALAN AİLESİ BİRARADA
Eşi Türkan, oğlu Alan, kızları Nalin ve Lorin’le hatıra fotoğrafı çeken Milletvekili Ali Atalan, “Batman’ın sıcak havası kadar Kürt insanı da hem misafirperverdir, hem de sıcaktır. Seçim kampanyasından önce geldiğim Batman’ı ailem o kadar sevdik ki, burada 50 dereceyi bulan sıcaklardan rahatsızlıkları olmadı. Çocuklarımla burada çok ama çok mutluyum. Fakat son yaşananlardan herkeste bir rahatsızlık var” diye konuştu. Batmanlıların Milletvekili Atalan’a gösterdikleri yakın ilgi nedeniyle Almanya’daki evlerini Batman’a getirmeyi planladıklarını belirten Türkan Atalan, şöyle konuştu : “Yıllardır Avrupadayız. Artık topraklarımıza gelmek istiyoruz. Burayı her yönüyle sevdik. Şimdiden yerleşecek bir konut arıyoruz.”

Editör: TE Bilişim