Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yerel ve Bölgesel Medya bulaşmasının 25. toplantısı ilimizde gerçekleşiyor. Dün başlayan toplantının bugün tamamlanması hedefleniyor.
Toplantının altyapı hazırlıkları çerçevesinde evvelki hafta Basın Yayın daire başkanı Ali Güneş ilimize ziyarette bulunmuş ve hazırlıkları yerinden düzenleme çalışmalarını yürütmüştü. Bu çalışmalardan sonra Başbakan yarımcısı Bülent Arınç’ın da katılımı ile çalışmalar başlamış oldu.
Bu çalışmaya da Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hem bakan hem de ilimiz Milletvekili sıfatı ile eşlik etti.
İlimizde son bir ay içerisinde bu toplantı ile birlikte üç dev toplantı gerçekleştirilmiş oluyor. Birinci olarak Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyetimizin girişimi ve il valiliğimiz, Belediyemiz, Kültür ve Turizm il Müdürlüğümüzün katkıları ile Türkiye Gazeteciler Federasyonu yönetimini ve cemiyet başkanlarını ilimizde dört gün boyunca ağırladık. Federasyon ilimizde 43. Toplantısını da gerçekleştirdi ve üyeler evlerine döndü. Katılımcıların yazdıkları değerlendirmelerden de anlaşılacağı gibi organizasyon büyük beğeni topladı.
Ardından ilimiz Türkiye iş adamlarının önemli kuruluşlarından olan TÜSİAD heyetine ev sahipliği yaptı. Mustafa Koç gibi iş adamlarının da katılımı ile ilimize gelen iş adamlarından ilimize 200 milyon dolarlık sermayeye sahip bir şirket kurulması istendi. Amaç yatırım çekmek elbette. Bu girişim ne kadar başarılı olur bilemeyiz ancak bilinen bir gerçeklik iş adamlarının kafalarında artık Batman isminin var olduğu.
Üçüncü dev organizasyon ise dün başlayın Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün Barış sürecini de değerlendiren 25. Yerel ve Bölgesel Medya buluşması toplantısı. Bu toplantıya verilen önem başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ın katılımı ile ortaya çıkmış bulunmaktadır.
Son bir ay içerisinde gerçekleştirilen bu üç toplantı ilimizin tanıtımı konusunda sürdürülen iyi niyetli çalışmaların artık meyvelerini vermeye başladığını göstermektedir. İlimizin tanıtımı konusunda ilimizde bulunan bütün siyasi parti ve kurumların ortak hareket etmesi gerektiği açıktır. Özellikle Vali ve Belediye Başkanının iyi bir ev sahipliği ve kolektif çalışma göstermesi gerekiyor. Çünkü bu çalışmalar kapsamında hedeflenen ilimizin tanıtımını iyi yapmak ve yatırımları ile diğer olanaklardan ilimizi ve insanlarımızı faydalandırmaktır.
Birkaç yıl evvel bu gibi konuları konuştuğumuzda yöneticilerimiz konuyu gülümsemekle geçiştirmeyi tercih ediyorlardı ancak şimdi düzenlenen etkinliklerde ortaya konulan performans da görülünce hiç çekinmeden kurum ve kuruluşların çatı yapılarını ilimize davet edebiliyoruz. Bu konuda konukseverlikten de geri kalmadığımızı da belirtmemiz gerekiyor. Halkımızın konuksever anlayışı ve güler yüzü ve yöneticilerimizin bu çalışmalara sundukları destek takdire şayandır.
Bu tür organizasyonların sayısının artması ile ilimizde hangi alanlarda eksiklikler bulunduğunu da öğrenme şansına sahip oluyoruz. Konuk ağırlamakta yer alan tesislerimiz de kendilerini gözden geçirmekte daha iyi hizmet sunmak için yapılması gerekenleri hesaplamaktadırlar. Bu ziyaretler sayesinde özellikle otellerimizde gözle görülür bir iyileşme ve profesyonelleşme sağlandığını da vurgulamak gerekiyor. Ortaya çıkan bir konu da daha büyük ve konforlu otellere ihtiyacımızın olduğudur.
Basın ve iş dünyasının ilgi gösterdiği bir yerleşim merkezinin tanıtım konusunda önde olduğunu belirtmemizde bir yanlışlık olmaz. Çünkü bu iki sektör aynı zamanda ülke yöneticilerinin de ilgisinin çekilmesi konusunda öncülük etmektedir. Basın kuruluşlarının katıldığı toplantılarda hükümet temsilcilerini bulmak zor olmuyor. Yine aynı şekilde işadamlarının katıldıkları toplantılarda da üst düzey yöneticileri görmek çok normal hale geliyor. Basının, iş adamlarının ve hükümet temsilcilerinin uğradıkları bir kentin yerel yöneticileri ve siyasetçilerinin bu olanakları kullanarak kentlerine yatırım çekmeleri gerekiyor.
Sonuç olarak Batman yıldızı parlayan kentlerden biri olarak hak ettiği konumu almaya çabalıyor. Biraza daha çaba göstersek ve işbirliği yapsak bu toplantıların arkası da gelecek ve ilimiz tanıtım konusunda büyük bir adım atmış olacak. Dilerim hedefimiz ve hevesimizden eksilme olmaz ve bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam ederiz. Bu vesile ile ilimize gelen bütün konuklara da hoş geldiniz diyor, ilimizden memnun ayrılmaları diliyoruz.