** Vali Ahmet Deniz, Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’ni ziyaret ederek, gazetecilerle buluştu. Vali Deniz: “Batman, genç ve dinamik bir şehir. İlimiz hizmetin en iyisine layık” dedi.

GAZETECİLERLE BULUŞMA
Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti’ne konuk olan Vali Ahmet Deniz, gündemi değerlendirdi. Vali Deniz, Cemiyet Başkanı Arif Arslan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Gazetecilerle sohbet eden Vali Deniz, basın kuruluşlarının kentin tanıtımı noktasında önemli katkı sunduğunu ifade ederek: “Ülkemizin ve ilimizin geleceği için, hepimizin üzerine düşen görevler var. En büyük görevlerden birisi de toplumu doğru bilgilendirme adına basın mensuplarına düşüyor. Bu doğrultuda tüm basın mensuplarına başarılar diliyorum” dedi.

“HER ALANDA YATIRIMLAR SÜRÜYOR”
Eğitim ve sağlık alanları başta olmak üzere her alanda devlet yatırımlarının sürdüğünü belirten Vali Deniz, şöyle devam etti: “Batman genç ve dinamik bir şehir. Başta eğitim yatırımları olmak üzere güzel yatırımlar gerçekleştiriliyor. Yeni Devlet Hastanesinin 400 yataklı olması için çalışmalarımız devam ediyor. Burası 400 yataklı olması durumunda bu fiilen 600 yatak kapasitesine ulaşması demektir. Eğitimde, okul öncesi eğitiminde çok ciddi sıçrama kaydettik. Türkiye ortalamasının üzerine çıktık. Kitap okuma oranında istenilen düzeylerde değiliz. ‘Batman okuyor’ kampanyamızla ilerleme kaydettik ama henüz istenilen yerde değiliz. Ekim ayında Batman’da ilk kez düzenlenecek kitap fuarının da hazırlıkları sürüyor.”

“BİZ DE YEŞİL ALAN
OLMASINI İSTİYORUZ AMA…”
16 Mayıs Şehir stadının yeşil alan olarak planlanmasıyla ilgili TOKİ yöneticileriyle görüşmelerde bulunduklarını da kaydeden Vali Ahmet Deniz: “Bu konuda kamuoyunun duyarlılığını görüyoruz. Biz de mevcut alanın ‘yeşil alan’ olarak kalmasını istiyoruz. Ancak burası protokolle yeni şehir stadının yapımı karşılığında devredilmiş. TOKİ yöneticileriyle görüşmelerimiz oldu. Taleplerimizi aktardık. O mahallenin yeşil alana da ihtiyacı var. Arzumuz, alanda güzel bir parkla beraber bir eğitim yuvasının da olması. Eğer alanda TOKİ konut yapacaksa da alanın tamamen binalarla kapatılmaması için uğraş vereceğiz” diye konuştu. Ziyaretin sonunda Batman Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Başkanı Arif Arslan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Vali Deniz’e teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim