** 16 Mayıs Şehir Stadı önünde halka hitap edecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için hazırlıklar tamamlandı. Stadyuma ‘Davası hak olanın yardımcısı Allah'tır’ ve ‘Vatan sevgisi imandandır’ yazılı dövizler asıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan halka hitap ettikten sonra kongre salonuna geçecek. Batmanlılar, gündemdeki bazı projeler için müjdeler bekliyor.

MİTİNG STADYUM ÖNÜNDE
AK Parti'nin 6. Olağan kongresine katılacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 16 Mayıs Şehir stadı ve Atatürk spor salonu adeta gelin gibi hazırlandı. Son üç günde stadın çevresi yeşillendirildi, yollar asfaltlandı. Kongrenin yapılacağı 1500 kişilik salon, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'nin flamalarıyla süslendi. Cumhurbaşkanının konuşma yapacağı stadın duvarları da tamamen beyaza boyandı. Stadyumun kapalı tribün bölümüne ise ‘Davası hak olanın yardımcısı Allah'tır’, ‘Vatan sevgisi imandandır’, ‘Biriz, iriyiz, diriyiz, hep birlikte Türkiye'yiz’ ve ‘Hoş geldiniz, hep birlikte güçlü Türkiye’ yazılı dövizler, bayraklar ile Cumhurbaşkanı forsunun flamaları asıldı. Kongre öncesinde ise saat 14.00’te Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batmanlılara seslenecek.

BATMANLILAR, MÜJDELER BEKLİYOR
Batmanlılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, Tıp fakültesi başta olmak üzere hızlı tren ağına ilave edilmesi, Batman Üniversitesi çıkmaz sokaktan kurtaracak köprü ile Mardin yoluna bağlantı, hava mania, tren raylarının şehir dışına çıkarılması ve bugün konuk olacağı Atatürk spor salonunun kent parkına dönüştürülmesini istiyor. Bazı Batmanlılar, sosyal medya hesapları üzerinden ‘Batman’a kent park’ hashtag’i açtı. Şafak mahalle muhtarı Abdulmenaf Aktaş ise stad çevresinde 150 Bin kişinin oturduğuna dikkat çekti. Stad yerinin TOKİ tarafından konut alanına dönüştürülmesi halinde nefes alamayacak duruma geleceklerini belirten muhtar Aktaş: “Stadyum yerinin yeşil alan olarak kalmasını istiyoruz. Bu alanın kent parkına dönüştürülmesi için sayın Cumhurbaşkanımızdan müjde bekliyoruz. Batman'ın önemli taleplerinden biri de bu alanın yeşil alan olarak kalmasıdır” dedi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim