**Son yıllarda yapılaşmanın hız kestiği Batman’da, Belediye’nin üzerinde titizlikle durduğu hava mania projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay bekliyor.
BATMAN’I RAHATLATACAK PROJE
İnşaat sektöründe firmaların gözünün çevrildiği ‘hava mania’ projesinde sona doğru gelindi. Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda ‘hava mania’ projesinin onay beklediğini kaydetti. Şehrin önemli sorunlarını çözüme kavuşturmanın çabası içinde olduklarını ifade eden Başkanvekili Aksoy; “Hava mania sorununu bitirme aşamasındayız. Projemizin yakın bir sürede onaylanmasını bekliyoruz. Bu projenin onay görmesiyle inşaat sektörü yeniden canlanmış olacak. Bu konuda İmar Müdürlüğümüzün kadrosunu da güçlendirdik” dedi.


“SORUNLAR ÇÖZÜM BULUYOR”
Başkanvekili Aksoy, şöyle devam etti; “Şehrimizin uzun süredir çözüm bekleyen sorunları konusunda yaptığımız görüşmelerden sonuç alıyoruz. Hava mania sorunun çözümüyle birlikte inşaat sektörü yeniden canlanacak. İluh deresine bu yıl 1 Km’lik bir alanda çalışma başlatılacak. Derenin etrafı 50’şer metre genişleyecek. İluh deresini o atık sulardan arındırmak ve güzel bir görünüme kavuşturacağız.”
3. ETAP BAŞLIYOR
Turgut Özal Bulvarı’nın 3. Etap Vizyon projesi kapsamında Cumhuriyet caddesindeki çalışmalara da start verileceğini belirten Başkan Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü; “3. Etap Vizyon projesi için de gün sayıyoruz. Turgut Özal Bulvarı’nın devamı olacak olan ve Belediye sarayı binasının önüne kadar ulaşacak Vizyon projesinin ihalesi tamamlandı. Çalışmalara kısa sürede başlanılacak. Bu yıl planladığımız projeleri hayata geçiriyoruz.” (Haber Merkezi)


 

Editör: TE Bilişim