** Kültür merkezinde katıldığı panelin ardından Batman Belediyesi’ni ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: “Belediye Başkanının görevi Bakan’dan da vekilden de daha zordur. Bir ara ben de aday olmuştum. Başkanlığı az farkla kaçırdım ama olmadığım için de şükür namazı kıldım” dedi.


BATMAN’I DAHA GÜZEL GÖRMEK İSTİYORUZ”
‘Çözüm süreci ve yerel medya’ panelinin ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Vali Yılmaz Arslan’la birlikte Batman Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanvekili Serhat Temel’in karşıladığı Arınç, uzun tutukluluk süreleriyle ilgili konuşmalarını yineledi. Temel’in, ‘Batman’ı nasıl buldunuz?’ sorusuna Arınç: “Batman güzel bir il dersem kısmen yalan söylemiş olurum, kısmen de sizin propagandanıza katkı sağlamış olurum. Ama biz Batman’ı çok daha güzel görmek ve daha gelişmiş görmek istiyoruz. Bir insanın huzurla yaşayabileceği, mutlu olabileceği bir şehir olarak görmek istiyoruz” yanıtı verdi.


MAHKEME, HERKESE YOL GÖSTERDİ”

Başkanvekili Temel’in, ‘Toplumsal barışın sağlanması açısından ve iktidarın emeğinin boşuna gitmemesi için hasta hükümlüler için de adım atılmalı’ sözleri üzerine de Arınç, şunları söyledi: “Anayasa Mahkemesi herkese yol gösteren bir karar verdi. Aynı şeyi başkanlar ve milletvekilleri için temmeni ederim. Maddem ki egemenlik milletindir, millet iradesiyle oy vermiş, seçmiştir. O insanın çalışma mekanı Meclis’tir.” Belediye Başkanlığının zor bir görev olduğunu da belirten Arınç: “Başkanlık zor iştir. Bakanlıktan da vekillikten de daha zordur. Bir ara ben de aday olmuştum. Başkanlığı az farkla kaçırdım ama olmadığım için de şükür namazı kıldım. Çünkü bir insan doğumundan ölümüne kadar belediye hizmetleriyle karşı karşıyadır. Her gün halkla iç içesiniz. Önümüzde yerel seçimler var. Allah, Batmanımız için en hayırlısını nasip etsin” dedi. Öte yandan Belediye Başkanvekili Temel, Arıç ve Şimşek’e, Kürtçe-Türkçe sözlük ile tiftik halı armağan etti. 

Editör: TE Bilişim