** Batman’da ikamet eden Kıbrıs Barış Harekâtına katılan 76 gazi için “Milli Mücadele Madalyası ve Beratı” tevdi töreni düzenledi. Törende konuşan Vali Hulusi Şahin, Kıbrıs adasının önemine dikkat çekerek: “Kıbrıs'ı elinizde tutarsanız Anadolu'yu 'da güvence altına alabilirsiniz. Anadolu'yu korumak istiyorsak Kıbrıs'a hakim olmak durumundayız. Bu yüzden bedeller ödedik” dedi.

“HEPSİ BİRER KAHRAMAN”
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti tarafından tevdi edilen Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına Milli bağımsızlık, vatanın bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek amacıyla gösterdikleri feragat, fedakârlık ve kahramanlıklarının nişanesi olarak, barış harekatına katılan 76 kahraman gaziye “Milli Mücadele Madalyası ve Beratı” tevcih edildi.  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen törene Vali Şahin’in yanı sıra Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Coşkun Uçarcılar, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ersin Selimefendigil, Vergi Mahkemesi Başkanı Salih Abanoz, Batman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Engin Tilkat,  Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, kamu kurum yöneticileri, şehit ve gazi derneklerinin temsilcileri, gaziler ile aileleri katıldı.

“MADALYAYI ÇOKTAN HAK ETTİLER”
Törende konuşma Vali Şahin, Kıbrıs muharip gazilerinin madalyalarını çoktan hakkettiklerini ifade ederek, Kıbrıs adasının jeopolitik açıdan büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Vali Şahin, şöyle devam etti: “Kıbrıs’a hakim olan Akdeniz'e de hakim olur. Kıbrıs'ı elinizde tutarsanız Anadolu'yu 'da güvence altına alabilirsiniz. Anadolu'yu korumak istiyorsak Kıbrıs'a hakim olmak durumundayız. Bu yüzden çok bedeller ödedik,  1571'de çok büyük zorluklarla binlerce şehit vererek, tam bir yıl süren savaşlarla Kıbrıs fethediliyor.”

“GÜVENEMEYİZ”
Vali Şahin, ABD'nin Türkiye'nin S-400 savunma sistemlerinin almasına karşı çıkması olayının bir benzerinin 1974’te de yaşandığını anlatarak: “Dönemin Amerikan Başkanı ülkemize yönelik sarf ettiği,  ‘Kıbrıs'a hiçbir şekilde müdahale edemezsiniz, müdahale etseniz de bizim silahlarımızı kullanamazsınız. NATO üyeliğinize de güvenmeyin’ diyerek tehdit ediyor. Bugünkü gibi hem satmıyor, hem de almamıza da müsaade etmiyor. Eğer kendi topraklarımızı koruyacaksak başkalarının himmetine güvenemeyiz. Kendi topraklarımızı kendimiz koruyacağız. Bunun için hiçbir fedakârlıktan geri durmayacağız. Kıbrıs harekatı bu duygularla gerçekleşmiştir. O harekata katılan tüm askerlerimizi biz muharip gazi olarak tanıdık. Her biri bizim için bir kahramandır. Kıbrıs gazilerimizin bu madalyaları, evlatlarına bırakacakları en güzel mirastır” diye konuştu. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim