**3000 Nüfuslu Belde’nin ortasından geçen Bitlis-Van yolu güzergahındaki yaya geçidi, kazalara davetiye çıkarıyor. Belediye Başkanı Zeki Demir, yılda ortalama 40-50 kazanın yaşandığı güzergahta alt geçit yapımının şart olduğuna dikkat çekti.

**Birkaç yıl öncesinde geçitteki görünmez kazada 26 yaşındaki Hamdiye Akdi’nin iki ayağından olduğunu belirten Başkan Demir; “Başka Hamdiyeler sakat kalmasın. Çocuklarımız ölmesin. Hergün o geçitten 500 öğrenci karşıdan karşıya geçiyor” dedi.

NE SİNYALİZASYON NEDE ALT GEÇİT VAR

Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Bekirhan beldesini ikiye ayıran Bitlis-Van yol güzergahındaki yaya geçidi görünmez kazalara davetiye çıkarıyor. Yılda ortalama 40-50 kazanın yaşandığı geçitte özellikle öğrencilerin görünmez kazalarla burun buruna geldiğini söyleyen Belediye Başkanı Zeki Demir; “Başta Karayolları Genel Müdürlüğü olmak üzere ilgili mercilere alt geçit yapılması için müracaatta bulunduk. Ama henüz bu talebimiz değerlendirilmedi. Yaya geçitinde her gün 500 öğrenci yolun karşı tarafındaki eğitim yuvasına gidebilmek için adeta cambazlık yapıyor. Daha birkaç yıl öncesinde Hamdiye Akdi, trafik kazasında iki ayağından oldu” diye konuştu.

“TEHLİKE GELİYORUM DİYOR!..”   

Transit yolda öğrencileri karşı tarafa geçirebilmek için zaman zaman araç sürücülerini uyardığını ifade eden Belde esnaflarından Abdullah Coşkun şöyle konuştu; “Beldemizin ortasından geçen transit yolda haftada bir hasarlı yada ölüm-yaralama kazası yaşanıyor. Öğrencilerin güzergahta geçtikleri saatlerde yolda önlem almaya çalışıyoruz. Görünmez kazaların önlenmesi için bir üst geçit yada alt geçitte ihtiyaç var. Bu yaya geçidi daha kaç can alacak yada kaç çocuğumuzu sakat bırakacak. Karayolları yetkililerini göreve davet ediyoruz.”

“İKİ AYAĞIMDAN OLDUM”

 Kuran kursuna giderken bir yük kamyonun altında kalıp yarı insan haline gelen 26 yaşındaki Hamdiye Akdi; “Birkaç yıl öncesiydi. Yaya geçidinin olduğu kavşaktan geçeceğim zaman bir anda kendimi yük kamyonun altında buldum. İki ayağım tutmuyordu. Kaldırıldığım hastanede bir şey hatırlamıyorum. İki ayağımın kesildiğini söylediklerinde dünyam kararmıştı. Eğitimimden de kaldım. Yarı insana dönüştüm. Üstelik kazada kusurlu olan ben çıktım. Hiç bir yardım görmedim. Akülü bir tekerlekli arabam bile yok. Hayırseverlerden akülü araba istiyorum. Beldemizde artık çocuklar sakat kalmasın. Alt geçidin olduğu güvenli yaya geçidinde okul yolunu tutsunlar” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim