** Kayapınar Belediye Başkanlığını iki dönem yapan Abdulmuttalip Bademci, yeni Başkan İsmail Koruyan’ın iddialarına gecikmeden yanıt verdi. Bademci, iddiaların asılsız olduğunu belirterek; “Başarısızlıklarını kamufle etmeye çalışıyorlar” dedi.

İDDİALAR ASILSIZ”
30 Mart seçimlerinde Gercüş-Kayapınar Belde Belediye Başkanlığı’na seçilen İsmail Koruyan’ın ortaya attığı iddialara eski Başkan Abdulmuttalip Bademci yanıt verdi. Dört aydır belediyenin hissesi artmasına rağmen beldede hizmete yönelik hiçbir çalışmanın olmadığını ifade eden Bademci: “İki dönem Kayapınar’da belediye başkanlığım süresi içinde şimdiki belediye başkanı da personeldi. Kendisinin de dahil olduğu süre içinde çalışanların tüm alacakları, ikramiyeleri ödendi. Kimsenin tek kuruş alacağı kalmadı. Esnafın alacaklarını da zamanında ödedik. Planlı ve programlı bir çalışmayla Kayapınar’a hizmet verdik” dedi.

KÖKLÜ HİZMETLER YAPILDI”
Eski Başkan Bademci, şöyle devam etti: “Göreve geldiğimizde Kayapınar’da cadde ve sokaklarda parke taşı yoktu. Dönemimizde yüzde 98’i beldedeki tüm cadde-sokakların altyapı çalışması tamamlandı. Her yer parke taşıyla döşendi. Makam aracından belediye otobüsüne, itfaiye aracından hava komprosörüne, çöp kamyonundan çöp sıkıştırma aracına, çöp konteynırlarından yol süpürge makinesine, dalgıç ve su tanklarının değişmesine kadar birçok hizmet yapıldı. Ayrıca halı saha, sağlık merkezi ve lojmanlar da beldeye kazandırıldı. Yine çalışmalarımız kapsamında dört modern taziyevi ve yedi tarihsel su çeşmesi projesini de hayata geçirdik.”

İLK MECLİS TOPLANTISINA KATILDIM”

30 Mart yerel seçiminin ardından yapılan ilk Meclis toplantısına da katıldığını söyleyen eski Başkan Bademci: “Her şeyden önce şimdi ki başkan belediyeyi borçla devr almadı. Dört aydır beldeye ne eser ürettti, bunu açıklasın. Belediyeyi 1 Milyon 400 bin TL borçla aldığını iddia eden Koruyan’ın hazır bulunduğu Meclis toplantısında her şeyi anlattım. Seçimler öncesinde de şahsıma yönelik böyle çirkin bir kampanya başlatıldı. Belediyenin borçlarının olmadığını, 800 bin TL’lik borcun DEDAŞ ile SGK’nın olduğunu toplantıda dile getirdim. Birçok belediyenin bu iki kuruma borcu var. Ki bu borçlar da taksitlendirilmiş durumda. 6 kilometre uzaklıktan beldeye getirdiğimiz su pompalarının bir bedelinin de olduğunu açıkladım.”

KARDEŞİMİN ŞARTLARI UYGUNDU, İŞE ALINDI”
Hakkında ortaya atılan bir başka iddiaya da yanıt veren Bademci, şöyle devam etti: “Kardeşim jeoloji mühendisiydi. 2011’de İçişleri Bakanlığının norm kadro kapsamında teknik bir mühendise gereksinim vardı. Sözleşmeli personel alımında yasa gereği personel alımına gittik. Kayapınarlı birkaç mühendisi daha araştırdık. Şartları uygun kardeşimdi. 2013 Haziran ayında çıkan yasa gereği daha önce sözleşmeli olan kardeşim, kadroya alındı. Ayrıca beldeye kazandırdığımız dört taziyevinden birinin masraflarını belediye olarak üstlenmek zorunda kaldık. 90 bin TL’ye mal olan bu taziye evinin faturaları ve belgeleri de ortadadır. Elbette Belediye emanete aldığı faturaların bedelini ödeyecektir. Başarısızlıklarını kamufle etmek isteyenlere 10 yılda yaptığım hizmetleri anımsatıyorum. Yalan, yanlış iddialarla kimse kimseyi karalayamaz.”

Editör: TE Bilişim