*50 Günü aşkındır olayların dinmek bilmediği bölgede huzurlu bir ortama hasret kaldıklarını söyleyen Batmanlılar, “Tek isteğimiz huzur. Olup bitenlerden rahatsızız. Kanın durmasını istiyoruz. Tüm partililerden barış ortamını sağlamalarını istiyoruz” diyorlar.

*Sürecin tıkanmasıyla umutsuzluğa kapıldıklarını belirten bazı yurttaşlar, “Erken seçim yaklaşıyor. Umarız, bu gergin ortam seçime yansımaz. Fakat böyle devam ederse gerginlik kaçınılmaz olur. Dolar 3 milyonu buldu. Piyasada karamsar bir tablo var” dediler.

“TEK İSTEĞİMİZ HUZUR”

Silvan, Şemdinli, Lice, Silopi ve Cizre’de yaşanan olaylardan kaygı duyan Batmanlılar, “Barışa hasret kaldık” diyorlar. 50 Günü aşkın süredir bölgede susmayan silah ve bombalardan kaygılanan bazı yurttaşlar, huzur ve barış ortamının sağlanması için tüm siyasi partilerden somut adım atmaları gerektiğini söylediler. Hafta sonu sokağın nabzını tutan Batman Çağdaş’ın görüşlerine başvurduğu Batmanlılar, “Artık barış ortamı sağlanmalı” diye mesaj verdi.


Emin Tenik (61) : Böyle giderse 1 Kasım’daki erken seçim gergin geçer. Batı’da Kürtlere karşı provakatif eylemlerin artmasından kuşkuluyuz. AK Parti ve MHP’nin bu tavrına karşı geçen seçimde olduğu gibi yine de oyumuzun rengi HDP olacaktır. Her şeyden önce yöre insanı huzur istiyor. Artık silahlar sussun. Çatışmalı süreç çare değil.

Mehmet Yolcu (71) : Barış bize ekmek ve su gibidir. Artık ‘yeter’ diyoruz. Asker, polis ve dağdaki gerilla da bu vatanın çocuklarıdır. Bildiğim tek şey var o da, bu olumsuzluklardan hep etkilenen fakir ve dargelirli ailelerdir. Barış ortamının sağlanması için herkes elini taşın altına koymalıdır. Böyle gitmez. Giden gençlere yazık oluyor.


Rıza Karabulut (72) : Memleketin huzura ihtiyacı var. Bu olaylara sebep veren her kimse şiddetle kınıyorum. Bu ülke ve bayrak hepimizindir. Memleketin tek bir isteği var. O da huzur ortamının sağlanmasıdır. Toplum bu olaylardan öyle bir çekti ki; artık ne televizyon izlemek ne de haber duymak istiyoruz.


Abdurrahman Özdemir (54) : Bu olup bitenler karşısında yöre insanı artık rahat nefes almak istiyor. Her gün bir olayın yaşanması bizi derinden üzüyor. Yaklaşık 40 yıldır süren bu sorundan bölge insanı çok çekti. Barış ve huzura ihtiyacımız var. Şu anda erken seçim aklımızın ucunda bile geçmiyor. Barış ve huzur dolu günleri iple çekiyoruz.


Bayram Terece (55) : MHP ya da HDP baraja takılırsa AK Parti’nin iktidar düşü gerçekleşir. Fakat yine de bu ülkede kaos bitmez. Bu yaşananlara ve olup bitenlere artık ‘yeter’ diyoruz. Olaysız günlere hasret kaldık. Herkesin beklentisi olduğu gibi biz de huzurlu bir ortamın gerçekleşmesi için dua ediyoruz.


Halil Kınay (78) : Yaşım 80’e dayandı. Hiç bir zaman bu denli olayların yaşanmasına tanık olmadım. Bu olaylar karşısında yüreğimiz yanıyor. Artık bölgenin barışa ihtiyacı var. İnsanlar eskisi gibi bir arada olmak istiyor. Ülkeyi yönetenlerden barış ortamını sağlamalarını istiyoruz. Kısır çekişmelerle bir yere varılamaz. Gelecekten yana karamsarız .


Selahattin Güneş (62) : Bölgemizin her şeyden önce huzura ihtiyacı var. Son olaylarda hayatını kaybedenlere çok ama çok üzülüyoruz. Çözüm sürecinin kalıcı hale gelmesi herkesin dileğiydi. Akan kanın acilen durdurulması gerekiyor. İnsanlar son yıllarda yakaladığı huzur ortamıyla umutluydu. Ancak son olaylar herkesin huzurunu kaçırdı.


Yusuf Akyol (52) : 90’lı yılların geri gelmesini kimse istemez. Ne pahasına olursa olsun kanın bir an önce durması gerekiyor. Hiç kimse oy peşinde koşmamalı. Bir oy bir canı getirmez. Barıştan başka bir düşüncemiz yok. Bölgede barış ve kardeşlik rüzgarlarının esmesini istiyoruz.

Abdullah İridil (39) : Yaşananların son bulması için hep dua ediyoruz. Kimsenin ölmesini istemiyoruz. Tüm siyasi partiler üzerine düşeni yapmalıdır. Bölge insanı huzur ve barıştan yanadır. Tutuklama ve göz altılar olmamalı. Tv’lerdeki cenaze törenlerini görünce yüreğimiz yanıyor.

Osman Künteş (68) : İnsanlar ölmesin diye yıllarca ‘yeter’ dedik. Ülkeyi yönetenlerin durumu ortada. Bu ülkenin iyi yönetime ihtiyacı var. Avrupa başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinde demokrasi, insan hakları ve özgürlükler gelişirken maalesef bizde bir adım ileri, iki adım geri gidiyor. Siyasetçiler kendi koltuklarını korumalarının hesabını yapmamalılar. Bu ülkeye barış getirmeliler.


Editör: TE Bilişim