** Batman Demokrasi ve Emek Platformu bileşenleri, Türkiye’nin Kobanê politikası ve protestolarda yaşanan müdahaleye tepki gösterdi.

 

 

“KOBANE’YE SESSİZ KALAMAYIZ”

Batman’da üç gün süren IŞİD protestoları ve Türkiye’nin Kobane politikası nedeniyle Demokrasi ve Emek Platformu basın açıklaması gerçekleştirdi. Atatürk parkı önünde düzenlenen eylemde Platform bileşenleri AK Parti’ye yüklendi. Platform adına açıklamayı okuyan Cihan Tüzen, iktidarın IŞİD’e desteğinin dünyaca bilindiğini söyledi. Tüzün, şöyle devam etti: “IŞİD protestolarına yönelik devlet şiddetiyle bir kez daha onaylanmıştır. Polis, faşist güçler, Hizbullah ve IŞİD yandaşları, dün Türkiye’nin dört bir yanında Kobanê direnişine sahip çıkan halka silahlarla, satırlarla ve gaz bombaları ile saldırarak 30’dan fazla kişinin ölümüne, yüzlerce kişinin yaralanmasına neden olmuştur.”

 

“YENİ KAOSLAR YAŞANMASIN”

Hükümetin Kobane politikasını da eleştiren platformun açıklamasında özetle şöyle denildi: “Kürt sorununun demokratik ve barışçı yöntemlerle çözümündeki umutlar, Türkiye’nin Kobanê politikası ile tamamen bitirilmek istenmektedir. Bunun anlamı Türkiye’nin siyasi iktidar eliyle yeni bir kaos ortamına sürüklenmek istenmesidir. IŞİD’in ve siyasi destekçilerinin giderek şiddetlenen saldırıları ve sokak ortasında işlenen cinayetler karşısında sessiz kalmak, yaşananları onaylamak anlamına gelmektedir. Kobane’de yaşanan insanlık dramı karşısında sessiz ve tepkisiz kalmamız mümkün değildir. Sadece Kobane’yi değil, insanlığın en temel değerlerini savunduğumuzu göstermek için, bir kez daha savaş politikalarının ağır bedelini ödememek için IŞİD barbarlığına ve emperyalist planlara karşı tüm duyarlı çevreleri, halkların kardeşliği için seferberlik ruhuyla dayanışmaya ve mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.” Açıklamanın ardından kitle, 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi.

Editör: TE Bilişim