** HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, HDP Merkez ilçe teşkilatının kongresinde partililere seslendi. Baluken; “Halkın barış adına tarihi bir direnişi, tarihi bir sahiplenmeyi ortaya koyması gerekiyor” dedi.
BALUKEN BATMAN’DAYDI
HDP Batman Merkez ilçe teşkilatı kongresine katılan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, partililere seslendi. Baluken; “Her etkinlikte çağrı yapıyoruz, barış çağrısını yapıyoruz, demokrasi çağrısını yapıyoruz, çözüm çağrısını yapıyoruz” dedi. Roza düğün salonundaki kongreye Batman Milletvekilleri Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve parti üyeleri katıldı. Partisinin Batman'daki merkez ilçe kongresinde konuşan, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, belediyelere kayyum atanmasına tepki gösterdi. Baluken, “Batman halkının iradesi yok edilmek isteniyor. Buradaki arkadaşlarımızın bir taraftan direniş sürecinin bir parçası olmaya çalışırken, diğer taraftan bunlara oy verenlere kapı kapı gidip bu sürecin anlatmasını istiyorum” diye konuştu.




“HER ETKİNLİKTE ÇAĞRI YAPIYORUZ”
Partilerinin her fırsatta barış çağrısı yaptığını ancak bunun dikkate alınmadığını anlatan Baluken; “Her etkinlikte çağrı yapıyoruz, barış çağrısını yapıyoruz, demokrasi çağrısını yapıyoruz, çözüm çağrısını yapıyoruz. Bugün 81 il de OHAL uygulanır hale geldi. Kanun Hükmündeki Kararnamelerle parlamento, meclis tamamen devre dışına çıkarıldı. Şimdi tüm Türkiye halkları bu tabloyu sorgulamaya başladı. Bakın yakın dönemde yapmış olduğumuz çağrılara, barış ve çözüm çağrılarına çok güçlü mesajlarla cevap verildi” dedi. 

Editör: TE Bilişim