** Diyarbakır surları, Hevsel bahçelerini ile İzmir-Efes’in UNESCO kapsamına alınmasıyla birlikte gözlerin çevrildiği Hasankeyf, beklemedeki 51 yerleşim arasında yok.

BAKANLIK BAŞVURU YAPMIYOR
Yüzde 74’ü tamamlanan Ilısu barajının UNESCO dünya mirası listesine alınmasını engellediği Hasankeyf için başvuru yapılmıyor. Türkiye’de 14 tarihi mekan UNESCO kapsamına alınırken, 9 kriteri tutan Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf ise yeni yerleşim birimleri arasında aday gösterilen 51 yeni tarihi yer arasında gösterilmiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın baraj nedeniyle Hasankeyf’i aday gösteremediğini söyleyen Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen: “Bu siyasi kararı herkes biliyor. Açıkçası herkes sağır sultanı oynuyor” dedi.


SICAKLAR TURİST, AZALTTI
Gölgede 45 derecede sıcaklığın yaşandığı yörede tarihi ilçe Hasankeyf’i de ‘sıcak’ hava vurdu. Ramazan ayı ile birlikte yerli ve yabancı turist sayısında ciddi azalma olduğunu ifade eden Başkan Kusen: “Bahar ve güz mevsiminde Hasankeyf turist akınına uğruyor. Haziran ile birlikte Eylül’e kadar süren sıcaklıklar turist sayısını oldukça düşürüyor. Turist azalınca da ilçe esnafının işi olumsuz etkileniyor. Eylül ayı ile birlikte hareketlilik yeniden artar” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim