* Eylemlerde hedef haline gelen Batman’daki bazı banka şubeleri molotoflu saldırıda hasar görürken, 20 ATM cihazında ise yüklü paralar yangınla birlikte kül oldu.

ATM’DE PARALAR KÜL OLDU

8 Ekim 2014 gecesinde patlak veren ve 3 gün süren olaylarda Batman’ın Turgut Özal Bulvarındaki banka şubelerinin ATM cihazları yangın sonrası demir iskelete dönüştü. Kullanılamaz hale gelen atıl durumdaki banka şubelerine ait ATM’lerde yüklü miktarlar da paralar da kül oldu. Batman Öğretmenevi binası önündeki ATM’lerde Akbank’a ait bir ATM’de 350 bin TL’ye yakın paranın yandığı belirtildi. İş Bankası ve diğer bankalara ait ATM’lerde de yüklü miktarda para, yangın sırasında kurtarılamadı.

ÇEK-SENET KASASI KAYIP

Turgut Özal Bulvarı Dörtyol kavşağındaki Türkiye Finans Bankası Şubesi, kayıp kasanın peşine düştü. Ateşe verilen bankada göstericiler yola savurduğu kasanın boş olduğunu görünce, şubedeki ikinci kasayı çalıp iz kaybettirdi. Çek ve senetlerin içinde olduğu kasayı özel bir otoyla götüren bir grup göstericinin, binadaki büyük kasayı açabilmek için kezzap suyu kullandıkları ortaya çıktı. Banka binasındaki hasar konusunda şube yetkilileri bilgi vermekten kaçınırken, banka şubesinin ön bölümü ise demir saçlarla kapatıldı. Çalınan para kasasının bulunması için Emniyet Hırsızlık Masası ekipleri geniş çaplı araştırma başlattı.


KESİN HASAR ARAŞTIRILIYOR…

En fazla hasarın yaşandığı banka şubelerinde, Hasar tespit çalışmaları için Ankara’dan bazı bankaların yetkilileri, kente geldi. Atıl durumdaki ATM’lerdeki otomatik para kasalarındaki paranın tespiti konusunda heyet, incelemelere başladı. Yüklü miktarda paraların ATM cihazlarının ateşe verildiği sırada kül olduğunu iddia eden bir banka şube yetkilisi, “Olaylar sırasında eğer şubelerdeki banka görevlileri ATM cihazlarının arka kısmından parayı çıkarabildilerse sorun olmaz. Aksi takdirde o cihazlardaki parayı kurtarmak güç. Olaylar öncesinden banka şubelerinde gerekli önlemler alınmalıydı” dedi. Batman’daki banka  şubelerinde hasarın yanı sıra yüklü miktarda paraların da hem çalındığı, hem de ATM’lerde yandığı iddia ediliyor. (Reşat YİĞİZ)

Editör: TE Bilişim