Yeniköy, Zorköy ve Segırka köyleri, ‘mahalle’ olarak Balpınar beldesine bağlandı**Batman’a en yakın belde olarak bilinen Balpınar’ın komşu köyleri Yeniköy, Zorköy ve Segırka köyleri, Belediye Encümen kararıyla beldeye bağlandı. Nüfusu 3 binden 6 bine çıkan Balpınar’da Belediye Başkanı Ejder Sarıgöl: “Tarihi ilçe Hasankeyf’in nüfusunu geçtik” dedi.

3 KÖY, ‘MAHALLE’ OLDU
Batman’ın Balpınar beldesine komşu olan Yeniköy, Zorköy ve Segırka köyleri, mahalle statüsünü aldı. Balpınar Belediye Başkanı Ejder Sarıgöl, 2012 yılından beri Balpınar’a bağlanmak isteyen 3 köyün açtığı davanın sonuçlandığını belirtti. Yargının kararını uyguladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Sarıgöl: “Belediye Encümenimizin aldığı kararla üç köyün isimleri saklı kalmak koşuluyla mahalle olarak beldemize bağlanması kararlaştırıldı. Seyrantepe ve Yeni Mahalle ile birlikte mahalle sayımız 5’e yükseldi” diye konuştu.

“HASANKEYF’İN NÜFUSUNU GEÇTİK”
Dün resmen Balpınar’a bağlanan Yeniköy, Zorköy ve Segırka köylerinin altyapı sorunlarına dikkat çeken Başkan Sarıgöl, şöyle devam etti: “Belde nüfusumuz daha önce 3 bindi. Şimdi 3 mahallemizle birlikte bu rakam 6 bine yükseldi. Tarihi ilçe Hasankeyf’in nüfusu ise 3200 civarında. Yükümüz artmış oldu. Yeni yılda gelirlerimiz artmış olacak. Fakat 4-5 ay bir hayli zorlanacağız. Araç parkımız yetersiz. Kanalizasyon, su gibi ciddi altyapı sorunlarının olduğu üç yeni mahallemizin sorunlarına el atacağız. Batman’ın beldeleri arasında nüfusu en büyük belde olduk.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim