**Batman 16 Mayıs İlkokulu’nda tüm öğretmenler beyaz önlük giyiyor, sınavlar gözetmensiz yapılıyor, gürültü kirliliğinin önü geçmek için de ‘zil’ kullanılmıyor. Okul Müdürü Rıfat Fırat: “Sayın Bakanımızın ifadelerinden yola çıkarak gözetmensiz sınavlar yapıyoruz. Teneffüslere öğrenciler zilsiz çıkıyor” diyor.

DEVLET OKULUNDAN BİR İLK
Batman’ın Petrolkent mahallesindeki 16 Mayıs İlkokulu, sıra dışı uygulamalarıyla dikkat çekiyor. 16 Mayıs İlkokulu idarecileri, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un bir süre önce yaptığı “Hepimiz öğrenme yolculuğundayız. İsterim ki bir okul çıksın gözetimsiz sınav yapıyoruz desin, isterim ki bir başka okul eleştirel düşüncenin örneği olsun” açıklamalarından yola çıkarak, gözetmensiz sınav ve zilsiz okul uygulamalarını hayata geçirdi. Çalışmalarını okulun web sitesinden paylaşan Okul Müdürü Rıfat Fırat, uygulamaya kısa sürede öğrencilerin uyum sağladığını söyledi. Bakan Selçuk’un sözlerinin kendilerine ilham verdiğini belirten Okul Müdürü Rıfat Fırat: “Milli Eğitim Bakanımız sayın Ziya Selçuk'un gözetimsiz sınav hayalini okulumuzda denedik. Uygulamaya öğrencilerimiz uyum sağladı. Öğrencilerimiz birbirine bakmadan, kopya çekmeden yazılılarına devam ediyor. Bu olumlu ve ılımlı davranışlar alışkanlık haline gelsin istiyoruz. İnsanımızı bu şekilde yetiştirebilmenin mutluluğunu yaşamak istiyoruz” dedi.

ÖNLÜKLÜ ÖĞRETMENLER VE ZİLSİZ OKUL
16 Mayıs İlkokulu’nda tüm öğretmenler beyaz önlüksüz derse girmiyor. Bir süre önce Vali Hulusi Şahin’in de ziyaret ettiği okuldaki uygulama takdir görmüştü. Okulda zil çalmadığına da dikkat çeken Okul Müdürü Fırat, şöyle devam etti: “Gürültü kirliliğini ortadan kaldırmak ve zil çalmadan derslerin başlayıp bittiğini ilan etmek düşüncesiyle ‘zilsiz okul’ yöntemini de devreye aldık. Öğrenciler ve öğretmenler kadar çevredeki mahalle sakinleri de bu uygulamadan memnun. Ayrıca okulumuzda tüm eğitimci arkadaşlarımız beyaz önlük uygulamasına da uyuyor. Okulumuzun logosu ve öğretmenlerin isimlerinin yer aldığı önlüklerimiz de Valimiz tarafından takdir görmüştü. Bu projedeki amacımız da öğretmenleri farklı kılarak, herkese ‘bu öğretmendir’ dedirtebilmektir.” Öte yandan okulda öğrenciler ve veliler, evdeki atıkları toplayıp malzemelerle deneyler gerçekleştiriyor. Atıklardan zaman zaman oyuncaklar da yapan öğrenciler, hünerlerini okulda sergiliyor. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim