** 2006 Yılında saldırı sonucu hayatını kaybeden Şeyh Süleyman Bağdu’yu anma yıldönümünde sevenleri, Zilan türbesine akın etti. Güzel bir havada binlerce kişiyi ağırladıklarını belirten Şeyh Selman Bağdu: “Merhum babamın vefatının yıldönümünde Türkiye’nin dört bir yanından sevenleri türbede buluştu. Bu güzel tablo bize yeter” dedi.

YER SOFRASINDA BULUŞTULAR
Şeyh Süleyman Bağdu, vefatının 12. yıldönümünde Zilan türbesinde anıldı. Karadeniz bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından gelen sevenleri ile yer sofrasında oturan Şeyh Selman Bağdu: “Her yıl Ocak ayının son günündeki anma etkinliğine merhum babamın sevenleri geliyor. Burada çok duygulanıyoruz. Güzel bir atmosfer oluşuyor” dedi. Beşiri eski Belediye Başkanı Sait Karabulut, Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, bazı il yöneticileri ile kalabalık bir kitlenin katıldığı anma etkinliğinde Mevlid-i Şerif yemeği türbede verildi. Yöresel yemeklerin bulunduğu yer sofrasında sevenleri ile birlikte sofrada oturan Şeyh Selman Bağdu’ya amcası İsmail Bağdu da eşlik etti.

KONUKLARLA YAKINDAN İLGİLENDİ
Yaklaşık 12 bin kişinin katıldığı Beşiri-Örmegöze köyü yakınındaki Zilan türbesinde öğle saatleri şeyh Selman Bağdu’nun sevenleriyle dolup taştı. Bu yıl güzel hava nedeniyle ülkenin dört bir yanından misafirlerinin geldiğini belirten Şeyh Bağdu: “Yılda iki kez türbede konuklarımızı ağırlıyoruz. Gerek anma töreni, gerekse de Zilan türbesi anma şenliklerinde on binleri ağırlıyoruz. Bu yıl anma etkinliğine beklediğimizin üzerinde bir katılım oldu. Gelenlere teşekkür ediyoruz” dedi. Öte yandan 34 yıldır Samsun’dan Zilan türbesine geldiğini belirten Metin Yılmaz ise; “Yılda iki-üç kez mutlaka türbeye gelip dua ediyoruz. Burada olmak manevi bir duygu. Türbede feyiz alıyoruz. Burayı anlamak lazım. Buradaki güzellik ve atmosfer bambaşka” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim