** 20 Yıldır solunum yetmezliğinden tedavi gören İbrahim Sevacı’ya SGK tarafından verilmesi gereken ‘BIPAP’ cihazı aparatsız verilince oğlu Nimet Sevacı, cihazı iade etti. SGK’ya tepki gösteren Nimet Sevacı: “Babama bir şey olursa sorumlusu SGK’dır” diyor…

CİHAZ NEDEN EKSİK VERİLİYOR?”
Uzun yıllardır solunum yetersizliği nedeniyle tedavi gören 69 yaşındaki İbrahim Sevacı’nın, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanması gereken cihazın aksesuarsız verilmesi ailenin tepkisine neden oldu. Babasının 10 gün süreyle Bölge Devlet Hastanesi’nde tedavi edilmesinin ardından doktor tarafından ‘BIPAP’ cihazı verildiğini belirten Nimet Sevacı: “Raporda cihazın yanı sıra maske ve aksesuarlar da istendi. Ancak SGK sadece cihazı verdi. Aksesuarlar olmadan cihazı kullanamıyoruz” dedi.

BABAM TEDAVİ OLAMIYOR”
Babasının taburcu edildiğinden beri tedavi olamadığını belirten Sevacı, şöyle devam etti: “Bu cihazla babam tedavi olabilir. Ancak SGK rapora rağmen bunu karşılamıyor. Eksik kalan parçalar 1.500 TL civarında. Bunu karşılayacak gücümüz yok. Ayrıca raporda yazılan cihaz ile verilmek istenen cihaz da aynı değil. Eğer babama bir şey olursa sorumlusu SGK’dır. Bu sorunun giderilmesi için yöneticilerimizden duyarlılık bekliyorum.”

Editör: TE Bilişim