** Referandum kampanyası kapsamında Batman’da mitinge katılan Başbakan Binali Yıldırım, kalabalık kitleye seslendi; “2007 Cumhurbaşkanlığı halk oylamasında Batman yüzde 96 ile ‘evet’ dedi, ‘ere’ dedi. Şimdi Batman hazır mı? 16 Nisan’da yeni bir rekor yazmaya hazır mısınız?” dedi.

** Batmanlılara yeni müjdeler de veren Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti: “İluh deresini ıslah edeceğiz, etrafını da Batman’ın en güzel mesire haline getireceğiz. Ayrıca Esentepe’ye muazzam bir cami kazandıracağız.”

“YENİ BİR REKOR YAZMAYA HAZIR MISINIZ”
Başbakan Binali Yıldırım, Tunceli’nin ardından Batman’da mitinge katıldı. Turgut Özal bulvarı Valilik binası kavşağındaki alanda toplanan kalabalığa Başbakan Yıldırım’dan önce Ak Parti İl Başkanı Diyaeddin Uçar ve Milletvekili Ataullah Hamidi de seslendi. Kırmızı-beyaz kaşkol ile platforma çıkan Başbakan Yıldırım: “Beşiri, Gercüş, Hasankeyf sizleri sevgiyle selamlıyorum. Kozluk ve Sason, sizleri dostlukla selamlıyorum. Yeni bir dönem başlıyor, yeni bir sayfa açılıyor. Daha güçlü Türkiye için, daha güçlü demokrasi için, daha güçlü ekonomi için buradayız. Sizlerin huzurundayız. Batman’da olmak, Batman’a gelmek, Batman’a hizmet etmek her zaman bizi gururlandırıyor, onurlandırıyor. Biliyoruz ki Batmanlıların yüreğinde sevgi, buradaki petrol yataklarından daha fazladır. Batman bu ülkenin dönüm noktasında tercihini hep ‘evet’ten yana kullandı. 2007 Cumhurbaşkanlığı halk oylamasında Batman yüzde 96 ile ‘evet’ dedi, ‘ere’ dedi. Şimdi Batman hazır mı? 16 Nisan’da yeni bir rekor yazmaya hazır mısınız?” dedi.


“HEPİMİZ BU ÜLKENİN SAHİBİYİZ”
Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti: “Sizler 15 Temmuz’un nöbetçisi, 16 Nisan’ın evetçisisiniz. Biz birlikte Türkiye’yiz. Türk, Kürt, Arap, Alevi, Sünni değil miyiz hep bir kardeş. Hepimiz bu ülkenin sahibiyiz. Her vatandaşımız, başımızın tacıdır. Türkiye’de kimseyi dışlamadan, ayrıştırmadan hizmet ediyoruz, Ak Parti’nin şiarı budur. Ak Parti’nin lideri Cumhurbaşkanı, adam gibi adam Erdoğan’ın şiarı budur. Size Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim. Tek bir insanımızın gönlünün kırılmasına, hakkının zayi olmasına izin veremeyiz. Bu ülkenin hiçbir evladını terör örgütlerine, cinayet şebekelerine asla heba etmeyeceğiz. Her vatandaşımız, meşru siyasetle kendini özgürce ifade edecek. Ayrımcılık yapan bizim saflarımızda kendine yer bulamaz. Mutlu, özgür, barış içinde bir Türkiye’ye, el ele gönül gönüle yürüyeceğiz gençler. Rabbim kardeşliğimizi, birliğimizi daim eylesin.”



“ÇETE KARDEŞLİĞİ YAPIYORLAR”
16 Nisan’da kritik bir oylama yapılacağına da dikkat çeken Yıldırım: “80 Milyonun kardeşliğini daha da sağlamlaştırmak için mücadele verdik. Geçmiş Türkiye ile gelecek Türkiye arasındaki farkı düşünmenizi istiyorum kardeşlerim. Şiddet yoluyla milleti esir almaya çalışanların halini düşünün. Kandan, gözyaşından beslenen yoksulluğu istismar eden terör örgütünü düşünün. Hayır cephesiyle el ele verenleri görün. Bunu sorgulayın. Bunlar Türkiye’yi o eski günlere getirmek için çete kardeşliği yapıyorlar. Bunlar tıp ki 12 Eylül’de olduğu gibi bir kez daha yan yana geldiler, kafa kafaya geldiler. Kurulan tezgahı Batman görür mü? Şer odaklarına sesleniyorum; halkın iradesine ipotek koyamazsınız. İşte Batman ay yıldızlı bayraklarla size en güzel cevabı veriyor. 16 Nisan’da millet ‘evet’e mührü vuracak, güçlü ve demokratik Türkiye’nin kapıları açılacak” dedi.


“KÜRTLÜĞÜNÜZLE İFTİHAR EDİN”
Herkesin kimliğiyle iftihar etmesi gerektiğine de işaret eden Yıldırım, şöyle devam etti: “Geçmişte Batman’ı il yaptılar, plaka verdiler öylece bıraktılar. Çünkü onlar Ankara’da demokrasiyi geciktirme oyunları kurarken, Gercüş’ün, Hasankeyf’in geleceği onları çok ilgilendirmedi. Onlar Ankara’da hukuk terazisine taş koyarken, Batman’daki vatandaşı hissetmediler. Ak Parti ise Batman’ı Türkiye’nin geleceğine hazırlamak için çalıştı. Batmanlıların yüzünün gülmesi için çalıştı. 7 Haziran’da HDP’ye şans verdiniz, dediniz ki artık çözüm olsun, kardeşlik olsun ama onlar bu şansı kullanamadılar, Kandil’in emrine girdiler, çukurlar kazdılar, hendekler kazdılar. Geleceğimizi gençlerin geleceğini kararttılar. PKK terör örgütünün, Kandil’in, Batman gibi bir sorunu yok, bölge gibi bir sorunu yok, Kürtler gibi bir sorunu yok. Ancak Batman’ın da Diyarbakır’ın da bölgede yaşayan bütün Kürt kardeşlerimizin PKK sorunu var. Bu sorunu gündemden çıkarmaya hazır mı Batman. Kürtlüğünüzle, Araplığınıza, Türklüğünüz iftihar edin. Ama bir şeyle daha gurur duyun, ay yıldızlı bayrağımızla, devletimizle gurur duyun. Çünkü kaderimiz bir, tasamız bir, geleceğimiz birdir bizim.”


BATMAN’A YENİ MÜJDELER
Konuşmasında Batmanlılara müjde de veren Yıldırım: “Batmanlılar diyor ki, bizi Mardin’e daha kısa yolla bağlayın, şimdi ki yol çok uzun. Daha kestirme bir yol yapacağız, Batman’ı kısa yolla Mardin’e bağlayacağız. 933 konut daha yapıyoruz. Dicle’ye de 2. büyük barajı bitiriyoruz. Hasankeyf’e yapılan köprüler, İstanbul boğaz köprüsünden daha da uzun, helali hoş olsun. 15 Bin kişilik bir stadyumu Batman’a kazandırıyoruz. İki önemli proje daha var. İluh deresini ıslah edeceğiz, etrafını da Batman’ın en güzel mesire haline getireceğiz, hayırlı olsun. Ayrıca Esentepe projesini de başlatacağız. Buraya Batman’a yakışır muaazam bir cami yapılacak. Bu çukurcular, hendekçiler, alçaklar duysun. Batman’ı cazibe merkezi yapıyoruz. Batman’ın emeği, aşı, yeni fabrikaları yeni atölyeleriyle daha da büyücek. Bugüne kadar Batman’da 1 Milyar 200 Milyonluk yatırım için müracaat oldu, burada binlerce kardeşimiz iş bulacak. Her şey daha güzel olacak. Bu alçaklar ne FETÖ’cüsü ne PKK’lısı birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi asla bozamayacaklar” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim