*Batman'ın Kozluk’un Örensu (Sıphiye) köyünde 7 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla aranan cinayet şüphelilerinden M. T, kendisine yardım ve yataklık yaptıkları öne sürülen 2 şüpheli ile birlikte yakalandı. Önceki gün intihar eden cinayetin bir numaralı şüphelisi Fevzi Taş ise yakınları çıkmadığı için toprağa verilemedi.

ÜÇ KİŞİ GÖZLEM ALTINDA

Kozluk ilçesinin Örensu (Sıphiye) köyünde Cumartesi akşamı Saadiye Tunla (62), Leyla Güneş (17), Sultan Efe (18), Bilal Efe (16), Selime Efe (41), Mehmet Tunla (12) ve misafir olarak bulunan Osman Şen (19), köy yakınlarındaki Garzan Çayı kıyısında hayvan sağarken başlarına pompalı tüfek ve tabancalarla ateş edilerek öldürüldü. Cinayetleri işledikleri öne sürülen köyde çoban Sadrettin Taş ile oğulları Fevzi ve Methi Taş ile Sadri Çakmak'ı aranmaya başlandı. Aramalar sürerken dün köy yakınlarına gelen cinayetin 1 numaralı şüphelisi Fevzi Taş, köylülerin kendisini fark etmesi üzerine yanında bulunan pompalı tüfeği boğazına dayayıp intihar etti.

ŞÜPHELİLER ELEGEÇİRİLDİ

Cinayetlerle ilgili çalışmalarını sürdüren Jandarma ekipleri diğer şüphelilerden M. T’yi dün sabah kent merkezine bağlı Aydınkonak (Korike) mahallesi yakınlarında yakalandı. Jandarma Taş'a yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle M.T. ve Y.T.'yi de gözaltı aldı. Gözaltına alınan Taş ve iki kişinin soruşturması sürüyor. Jandarma, diğer zanlılar Sadrettin Taş ile diğer oğullarını yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

CESEDİ MORGTA BEKLETİLİYOR

Önceki gün intihar eden çobanın büyük oğlu Fevzi Taş'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Kozluk Devlet hastanesi morgunda bekletilen Taş'ın sahipleri bekletiliyor. İntihar eden Taş’ın bugün Batman ya da Kozluk ilçesindeki Kimsesizler mezarlıklarında toprağa verilmesi bekleniyor. Ailesi firarda olan Taş’ın, yakınları çıkıncaya dek hastane morgunda bekletileceği de öğrenildi.

Editör: TE Bilişim