*BDP’nin Belediye Başkan aday adaylarından Sabri Özdemir, 12 yıl süreyle kaldığı Avrupa’daki tecrübelerini yerel yönetime katmayı hedeflediğini söyledi. Özdemir, “Siyasal, sosyal ve kişisel birikimi yerel yönetim alanında iyi hizmet verebilmek için ve Batman’ın diğer kentlere örnek bir şehircilik anlayışıyla donatmak için aday oldum” dedi.

“12 YILIM ALMANYA’DA GEÇTİ”

BDP Belediye Başkan aday adayı Sabri Özdemir, Avrupa’daki birikimini yerel yönetimde değerlendirmek istediğini söyledi.  1972 Yılında Batman’da doğan ve 12 yıllık Avrupa’daki yaşamının ardından tekrar memleketine dönen Özdemir, aktif siyasete 1989 yılında kapatılan HEP bünyesinde başladı. Gençlik örgütlenmesinde aktif görev üstlenen Özdemir, 1992 yılında siyasi çalışmalar nedeniyle hakkındaki yakalama kararı üzerine 1993’te Avrupa’nın yolunu tuttu. Özdemir, Avrupa’daki yaşamını şöyle anlatıyor : “93 yılında Avrupa’ya gitmek zorunda kaldım. Almanya Kuzey Ren Vestfalya Bielefeld şehrine yerleştim. Kürdistan Centrum Derneği’nin çalışmalarında aktif rol aldım. Almanya’daki çalışmalarım nedeniyle 1995 yılında tutuklandım ve 4 yılı aşkın süreyle kaldığım cezaevinde 1999 yılında çıktım.”

“MEMLEKETİME DÖNDÜM”

Kürtçe, Almanca ve Türkçe’yi bilen Özdemir, 2005 yılına kadar Türkiye’de dernek çalışmalarının yanı sıra yerel işletmecilik yaptığını da söyledi. İstihdam sağlama imkanı yüksek hizmet sektörü yatırımlarını tercih ettiğini belirten Özdemir, “Özel güvenlik alanında eğitim ve hizmet veren şirket ortaklığında bulundum. Yüzlerce nitelikli iş gücüne sahip kursiyer ve sayısı 100’ü aşan özel güvenlik elemanı istihdam eden ücretli çalışanı ile şirketimizi büyük bir aileye dönüştürdük. İnşaat ve yapım sektöründe girişimlerde bulundum. Kamu sektöründe yüklendiğimiz yapım ve hizmet işlerinde toplamda 200 kişiye iş ve çalışma imkanı sağlıyorum. İş hayatı dışında halkımız arasında çıkan sosyal veya ekonomik anlaşmazlıkların çözümü noktasında parti ile birlikte arabuluculuk yapmakta ve sosyal barışa bir nebze de olsa hizmet etmeye gayret gösteriyorum. Tüm işlerde en az bir ortak edinmeyi prensip eden biri olarak başarının ekip çalışması ve ortaklaşma iradesinin pratize edilmesiyle elde edileceğine inanıyorum” diye konuştu.

“BATMAN,  ÖRNEK KENT OLACAK”

Batman’ı diğer kentlere göre örnek bir şehircilik anlayışı ile donatmak için aday olduğunu ifade eden BDP’li Özdemir, şöyle devam etti : “Her şeyden önce insan merkezli bir bakış açısı ile sivil toplum örgütlerinin aktif ve katılımcı desteğini sağlayarak Avrupa tecrübemi de katıp daha temiz, modern ve yaşanabilir, her biri kendi yerel dokusundan ilham alan modern mahalle ve semtleri yeniden inşaa edecek kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmek, sosyal ve kültürel alanları gelişmiş, tarih ve doğa ile bütünleşmiş, yaşam standartları yüksek, halkın kendi kimliği ile bilinç düzeyinde buluşmasını sağlayacak, okul öncesi eğitim kurumlarını önceleyen bir öngörü ile partimizin bugüne kadar yaptığı hizmetleri devamlı sağlamayı amaçlıyorum.”

“YEREL YÖNETİMDE YAKINLARIMIZIN İMZASI VAR”

Batman’ın ilk Belediye Başkanı merhum dayısı Sait Ramanlı’nın, Almanya’daki bir kentten, Batman’da eski Belediye binasını yaptığını da anımsatan BDP’li Özdemir, “Batman’ın ilk Belediye Başkanı olan merhum dayım Sait Ramanlı yokluklar içinde Belediye’nin kurucu Başkanlığını yaptı. Daha sonra yine ailemizin tanınan önemli simalarından merhum Belediye Başkanı Mustafa Ramanlı’dan da çok şey öğrendim. Büyüklerimizin Batman Belediyesi’nde örnek projeleri var. Her şeyden önce zihinlerin değişmesinin gerektiğine inanıyorum. Avrupa’daki temizlik sisteminin Batman’a yansıması için de ciddi bir projem var. Tarihi ilçe Hasankeyf’in yaşamasına yönelik de çaba göstereceğiz. 12 bin yıllık antik kentin, Ilısu’ya feda edilmesine gönlümüz razı değil” dedi.

ADAY ADAYLARINA BAŞARI DİLEĞİ

BDP’den Batman Belediye Başkan aday adaylarına başarı dileğinde de bulunan Başkan aday adayı Sabri Özdemir, “Öncellikle tüm aday arkadaşlarımla eşit biçimde yarışıyorum. Aday olsak ta, olmasak ta  partimize çalışacağız. Aday olduğumuzda seçilip göreve geldiğimizde eksikliklerimizi gözden geçireceğiz. Küçük atölyeler kurup gençlik ve mağdur ailelere istihdam alanlarına yöneleceğiz. Daha önce de hayal ettiğim DDY raylarının şehir dışına çıkarılması yönünde de bir projeyi canlandırabiliriz. Ayrıca imkansız gibi görünen TÜPRAŞ rafinerisinin kent dışına çıkarılması için de bir başka proje daha gündemimizde olacak. Batman’ın geleceği olan Batman çayı havzasını mesire alanlarına dönüştürüp 100 yıllık bir projeye daha imza atmak istiyoruz. Ekonomi alanında da Batman’ı rahatlatacak olan bazı projeleri de imza atabiliriz” diye konuştu.

“AZINLIKLAR PARÇAMIZ”

Batman’daki azınlıkların Avrupa’dan tersine dönüşleri için her türlü katkıyı da göstereceklerini kaydeden Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü : “Batman’daki bürom bir yerde Ezidilerin buluşma noktasıdır. Yaşadıkları sorunların çözülmesi konusunda Ezidilere her türlü desteği veriyoruz ve yanlarındayız. Yıllar öncesinden Avrupa’ya göçtükleri için özellikle bazı çevrelerin onların arazileri üzerine oyunları var. Aynı zamanda Ezidiler akrabamız. Taziyeleri ve karşılaştıkları sorunların aşılması konusunda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Avrupa’da da Kürt Ezidi evlerindeki etkinliklerini kaçırmadım. Bayramlarda da hep yanlarında oldum. Tekrar dönüşleri konusunda üzerimize düşeni yapacağız. Almanya’nın bazı kentlerinde yaklaşık 10 bine yakın Ezidiyi topraklarına yeniden getirmeye gayret edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim