** Suriye’deki iç savaştan kaçıp Batman’a yerleşen 23 bin Suriyeliden 5 bini, Kanada ve İskandinav başta olmak üzere Avrupa ülkelerine gitti.

ÇOĞU AVRUPA’YI TERCİH ETTİ
5 Yılı aşkın süredir Batman’a yerleşen 23 Bin Suriyeli sığınmacıdan 5 bini Avrupa başta olmak üzere çeşitli ülkelere gitti. Portekiz, Avusturalya ve Kanada’nın da aralarında bulunduğu ülkelere giden Suriyeli sığınmacılar, her gün İl Göç İdaresi’nin yolunu tutuyor. İl Göç İdaresi Genel Müdürlüğü BM Yüksek Komiserliği ve Uluslararası Göç Örgütü’ne başvuran sığınmacılar üçüncü ülkelerde oturan yakınlarının olduğunu belirterek, iltica talebinde bulunuyor.

50 SIĞINMACI, ALMANYA’YA
Son bir hafta içerisinde Almanya’ya gitmek isteyen 50 sığınmacının talebinin karşılandığını belirten İl Göç İdaresi Müdürü Abdulvahap Asma: “Talepleri uygun görülen sığınmacılar istedikleri ülkelere gönderiliyor. Bunlar tamamen BM’nin gözetiminde oluyor. Ayrıca geçen hafta yapılan yol kontrollerinde Bitlis yolunda 419 Afganistanlı göçmen yakalandı. Bu sığınmacıların işlemleri yapılıyor” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim