** Beşiri-İkiköprü beldesinde 9 aracın 7’sinin çalışmadığını belirten BDP’li Eş Belediye Başkanları Osman Karabulut ve Hidayet Tiryaki: “9 Aracın üzerinde haciz var. Hurdalık fiyatına da satmak istiyoruz ama haciz var” dediler.

HACİZLİ HURDALIK ARAÇLAR

22 Yıllık İkiköprü Belediyesi’nde 9 aracın çalışamaz durumda olduğunu belirten BDP’li Eşbaşkanlar, haciz nedeniyle araçlara dokunamıyor. İki kamyon, iki çöp aracı, bir itfaiye, bir otobüs, bir traktör, bir kepçe ve bir makam aracına sahip 3500 nüfuslu İkiköprü beldesinde araçların tamamen hurdaya dönüştüğünü belirten BDP’li Eş Belediye Başkanları Osman Karabulut ve Hidayet Tiryaki: “Bazı araçların onarımını yapabilmek için Batman Belediyesi’nden yardım istedik. Fakat araçlar kullanılamaz durumda. Hurda fiyatına satmak istiyoruz ama araçların tümünde haciz olduğu için satışını yapamıyoruz” diye konuştular.

ÖDENEĞİN TAMAMI ÇALIŞANLARA
İkiköprü beldesinin 5 Milyon TL borcunun olduğunu ifade eden Eşbaşkanlar Karabulut ve Tiryaki, şöyle konuştu: “İmkanı olmayan belki de tek belediyeyiz. 5 Milyon TL’lik borç var. Elektrik, Maliye, İller Bankası ve SGK’ya yüklü borçlarımız var. 9 Memur 3 hizmetlinin çalıştığı belediyenin borçlarının çoğunun yapılandırılması üzerine aylık 76 bin TL’nin 40’ı kesintiye uğruyor. Gelen para tamamen çalışanların ücretine gidince kasada tek kuruş kalmıyor. 22 Yıllık bir belediyenin beldede imarla ilgili tek bir çalışması yapılmamış. Bir de belediyenin bahçesine bir GSM’ye ait baz istasyonu var. Bu istasyonu kaldırmanın çabası içindeyiz.”

Editör: TE Bilişim