** 7-9 Ekim tarihleri arasında Batman’da hedef haline gelen bankaların ATM cihazlarında toplam hasar 3 Milyon TL olarak belirlendi. Metal yığınına dönüşen ATM’lerin yanı sıra kullanılmaz hale gelen bankaların şube binaları da tadilata alındı…

BİR ATM; 150 BİN TL
Hasar tespit çalışmalarının kesinleşmesinin ardından gözlerin çevrildiği Batman piyasasında, paranın adresi olan Turgut Özal bulvarındaki banka şube binalarında onarım çalışmaları hızlandırıldı. Şubelere ait toplam 20 ATM cihazının metal yığınına dönüştüğü kentte banka şubeleri, Ankara ve İstanbul’dan gelen korunaklı yeni ATM cihazlarını monte ettirdi. Her bir ATM’nin 150 Bin TL değerinde olduğunu belirten bazı banka yöneticileri: “Yeni ATM cihazları en geç bir hafta içinde işlem verecek” dediler. Kül olan 20 ATM’nin maliyeti 3 Milyon TL’yi buldu.

BAZI ŞUBELERDE HASAR BÜYÜK
Turgut Özal bulvarı güzergahındaki bazı banka şube binalarının olaylar sırasında ateşe verilmesiyle büro malzemelerin kullanılamaz hale geldi. PTT Merkez Şubesi, Telekom-Müşteri Hizmetleri Servisi, Finansbank ve Ziraat Bankası Şube binalarının büyük hasar gördüğü kentte bankaların kesinleşen ekspertiz raporlarıyla birlikte tadilat çalışmalarına hız verildi. Ziraat Bankası Belde Şubesi, işlemlerini Ziya Gökalp Şubesi’ne kaydırdı. PTT Merkez Şubesi’nde de işlemler diğer şubelere yönlendirildi. Telekom servisinde ise tadilat çalışmaları dünden itibaren başladı.

OLAYLARIN İZİ SİLİNİYOR
Eylemlerde ilk kez büyük hasarın yaşandığı Turgut Özal bulvarında göstericilerin hedefi olan banka şubeleri, bazı resmi kurum binaları ve ATM’lerdeki hasarların izi de tadilat çalışmalarıyla birlikte kalkıyor. Valiliğin hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasıyla hasara uğrayan esnafın zararının yakın bir sürede karşılanacağını belirten yetkililer: “Böyle olayların bir daha yaşanmaması herkesin dileğidir. Batman, yıllar sonra ilk kez böyle ağır bir hasarla karşılaştı” diye konuştular.

Editör: TE Bilişim