FİRMAYLA SÖZLEŞME İMZALANDI
Batman Belediyesi, katı atıklardan enerji üretmek için katı atık tesisi kuracak. Belediye Meclis toplantı salonunda düzenlenen programda yüklenici firma ile sözleşme imzalandı. Belediye Eş Başkanlar Mehmet Demir, Songül Korkmaz, ilgili birim müdürleri ve Anahtar Enerji Çözümler firması yöneticisi Nevaf Işık’ın katıldığı basın toplantısında projenin detaylarına dikkat çekildi. Katı atık gazlarından elektrik üretileceğini belirten Belediye Başkanı Dr. Mehmet Demir: “Çınera bölgesinde evsel atıkların toplandığı vahşi depolama alanımız var. O alanda sürekli dumanlar yükseliyor. Bu bir servettir. Aslında Batman’ın bir serveti heba oluyor orada. Aynı zamanda oralardaki meraların da yanma durumu söz konusu” dedi.

“4.5 MEGAWATLIK SANTRAL KURULACAK”
Demir, şöyle devam etti: “İhale sürecini tamamladık. İhalenin kapsamı 31 Ekim 2020 tarihinde bitirilmek üzere bir sözleşme yapıyoruz. Bu sözleşme sürecinde 4.5 megwatlık santral kurulacak. İlk etapta 2 megavatlık, süreç içerisinde 4.5 olacak. Önümüzdeki süreçte ilçe belediyelerinin de çöplerinin ve aynı zamanda bio enerji üretmek için hayvansal atıkların da toplatılarak enerjiye çevirmeyi amaçlıyoruz.”

“BATMAN KAZANACAK”
İmza töreninde konuşan yüklenici firma yöneticisi Nevaf Işık ise şöyle konuştu: “Aslen Batmanlıyım. İstanbul’da 25 yıldır enerji sektöründe hizmetlerimiz var. Güneş, rüzgar, biokitle ve çöp enerjisinde faaliyet gösteriyoruz. Kendi memleketimiz için ciddi bir yatırım. Batman halkının cebine bir girdi olarak girecek bir yatırım. Sayın Başkanımızın desteğiyle buraya kadar geldik. Kısmet olursa 1 yıl içinde tesis faaliyete girecektir. Burada Batman halkı ve Batman Belediyesi kazanç sağlayacaktır. Bir Batmanlı olarak sorumluluk hissederek buraya geldim.” (Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim