*Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, doğduğu ilçe Gercüş’te 21 Mart’ta Newroz ateşi yaktı, vatandaşlarla halay çekti. Gercüşlü kadınların zılgıtla karşıladığı Şimşek, yumurta tokuşturdu, güvercin uçurdu.

ZILGITLARLA KARŞILANDI

21 Mart Newroz bayramını memleketi Gercüş ilçesinde kutlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mitingte Newroz ateşi yaktı, ardından partililerle birlikte halay çekti. Ak Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti Batman Belediye Başkan adayı Mehmet Emin Ekmen, eski Milletvekili Nezir Nasıroğlu, Gercüş Belediye Belediye Başkan adayı Şehmus Dilzan Ekmen’in katıldığı mitingte konuşan Bakan Şimşek, “Bugün bu Newroz’u coşkuyla kutlayabiliyorsak ve sizlere Kürtçe hitap edebiliyorsak, bu Ak Parti’nin reformları sayesindedir. Biz hizmet için ve yasaklarla mücadele için buradayız. 17 Aralık operasyonu çirkin bir tezgahtır. Bunların derdi başka. Bunlar Türkiye’deki istikrarı, kalkınmayı ve çözüm sürecini istemiyorlar. Biz yasaklarla mücadele, yolsuzluk ve yoksullukla mücadele ettik, başarılı olduk” dedi.

ATEŞ YAKTI

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, doğduğu Gercüş ilçesinde düzenlenen Nevroz bayramı etkinliğine katıldı. Otobüste yaptığı konuşmasının ardından yumurta tokuşturan ve güvercin uçuran Maliye Bakanı Mhemet Şimşek, yurttaşlarla birlikte halay çekti. Ateşin üzerinde atlayan bir genç ise ayağının oduna takılmasıyla görönmez kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Newroz ateşiyle birlikte havai fişek gösterisi yapıldı.

Editör: TE Bilişim