*HDP Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın seçim büroları, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün katılımıyla açılıyor. Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, “Demirtaş’ın seçim kampanyasında bizde varız” dedi.

STAR BEKİRHAN’DAN

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın seçim lokalleri, Batman’ın yanı sıra ilçe ve bazı beldelerde de açılıyor. Bekirhan beldesinden start verilecek seçim büroları, Kozluk ve Batman’da açılacak. Değişimin adayını Demirtaş’ın seçim kampanyasında var olduklarını belirten Milletvekili Ayla Akat Ata, “Türkiye toplumu, Cumhurbaşkanı belirlemek üzere ilk defa sandık başına gidecek. Bizde yeni yaşam iddiasıyla ortaya çıkan, halkaların ve değişimin adayı Selahattin Demirtaş’ın kampanyasına Batman’daki sivil toplum örgütleri, değişimin tarafı olarak bugün seçim lokalimizin açılışını yapıyoruz. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, açılışta olacak. Seçim kampanyasını Bekirhan beldesinden start vereceğiz” diye konuştu.

HİVRON’DAN KONSER

Batman merkez seçim lokalinin açılışında Hivron grubunun konser vereceğini söyleyen Milletvekili Ata, şöyle devam etti; “Son günlerin en iyi çalışmasını ortaya koyacağız. Batman halkını lokal çalışımıza davet ediyoruz. Cumhurbaşkanı makamı iktidarın alanı oldu. İlk defa Cumhurbaşkanını halk belirleyecek. Bugün halktan biri, bugüne kadar öteki ve yok sayılanların, ezilenlerin sesi, soluğu büyük emek ve mücadele veren Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı olmalıdır. Demirtaş’ın seçim kampanyasında bizde varız diyoruz. Çünkü ilk defa Çankaya’da halkı temsil eden biri olmalı. Bu fırsatı yakaladık, bu tarihi fırsatın rolü biz olmak istiyoruz.” Gülistan caddesindeki kitlesel basın açıklamasına Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir, Gülistan Akel, eski Belediye Başkanı Nejdet Atalay ve STK temsilcileri katıldı.

Editör: TE Bilişim