BAŞVURULAR BAŞLADI
Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne 16 ‘danışma ve yönlendirme eleman’ı alınacak. Yeni personel için müracaatlar başladı. Ay sonuna kadar sürecek başvuralarda KPSS şartı da arandı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri; “Aile Sosyal Destek Programının hayata geçirilmesi için özel hizmet alımı yoluyla 16 personel çalıştırılacaktır. Özel hizmet alımı yoluyla çalıştırılacak olan 16 kişilik Danışma Yönlendirme Elemanı/ASDEP Görevlisi Batman Merkez ve Kozluk’ta açılması planlanan Sosyal Hizmet Merkezlerinde görevlendirilmek üzere istihdam edilebilir personelinde aranılacak kriterleri ilanda duyurduk. Başvurular 22-31 Mart 2017 tarihleri arasında İl Müdürlüğümüze şahsen yapılacak, son başvuru tarihi uzatılmayacaktır” dediler.
KPSS PUANI EN AZ 60 PUAN GEREKLİ
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, sözlerini şöyle sürdürdüler; “
Sosyal Hizmet, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Aile ve Tüketici Bilimleri bölümleri mezunları ve bu bölümlere denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde mezun olanlar başvurabilir. ÖSYM tarafından 2015 ve 2016 lisans yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında, KPSS P3 puan türünden en az 60 altmış puan alanlar müracaat edebilir. Başvuruda bulunanların en yüksek puana göre sıralanması neticesinde alınacak ‘Danışma Yönlendirme Elemanı/ASDEP’ görevlisi sayısının 5 katı aday içerisinden yapılan değerlendirme sonucunda asil listeye girmiş olan, asil listeye girmiş olan personelin işe başlamaması, işten ayrılması vs. durumları göz önünde bulundurularak asil listeye giren 16 personel için yedek liste hazırlanacak.” 
BAŞVURU ŞARTLARI
Adayların 22 Mart 2017 tarihinden önce Batman İl ve ilçe sınırları içerisinde ikamet etmesinin gerektiğine de dikkat çeken Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri; “Müracaat edecek adayların 22 Mart 2017 tarihinden önce Batman İl ve İlçe sınırları içerisinde ikamet ediyor olması şarttır. Alımı yapılacak ASDEP personeli; Batman Merkez ve Kozluk’ta açılması planlanan Sosyal Hizmet Merkezlerinde istihdam edilecektir. Müracaatlar 31 Mart 2017 tarihine kadar kurumuma şahsen yapılacaktır. Müracaat gelecek adayların  kimlik fotokopisi, diploma Fotokopisi, Fotoğraf, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu, İkametgah, Sağlık Raporu, KPSS Sonuç Belgesi, CV, Adli Sicil Belgesi ve Askerlik Durum belgesi getirmek zorundadır” diye konuştular.

Editör: TE Bilişim