**Hasankeyf’in yeni yerleşim biriminde muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelen Vali Ahmet Deniz, İsrail’in saldırılarına dikkat çekerek: “İsrail, onlarca Filistinli kardeşimizi şehit etti. Önce topraklarına el koydular, şimdi insanları katlediyorlar. Terör örgütlerini de destekleyenler bunlar. Asıl hedef Türkiye. Birliğimizle oyunları bozacağız” dedi.

MUHTARLARI DİNLEDİ
Hasankeyf’in yeni yerleşim biriminde Kaymakam Faruk Bülent Baygüven, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ve kurum müdürleriyle birlikte muhtarlarla bir araya gelen Vali Ahmet Deniz, önemli açıklamalarda bulundu. Haziran itibariyle Ilısu barajında su tutulacağını belirten Vali Deniz, çalışmaların bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyledi. Muhtarlara hitap eden Vali Deniz, birlik-beraberliğin önemine dikkat çekerek: “Görüyorsunuz İsrail, onlarca Filistinli kardeşimizi şehit etti. Önce topraklarına el koydular, şimdi insanları katlediyorlar. Bunları destekleyen ülkeler var. Bize saldırmalarının nedenlerinden biri de bu. 30-40 yıldır PKK terör örgütünü de destekleyenler bunlar, FETÖ’yü de DEAŞ’ı da üreten bunlar. Asıl hedef Türkiye. Türkiye, İslam coğrafyasına liderlik yapabilecek tek ülke. Çünkü bir cihan imparatorluğu kurmuşsun, 600 yıl hükmetmişsin. Yıllardır Türkiye’de ‘Türk-Kürt savaşı çıkarırız’ hesabı yaptılar. Ama millet bu oyunu gördü ve bozdu. Nifak tohumları ekmek isteyenlere cesaretli bir şekilde karşı duracağız” dedi.

EKOLOJİK KÖYÜ ZİYARET ETTİ
‘Ekolojik Köy’ olacak Üçyol köyünü de ziyaret eden Vali Deniz, öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi. Öğrencilere kitaplar hediye eden Deniz, ‘ekolojik köy’ projesiyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vali Deniz, şöyle devam etti: “DİKA’nın desteğiyle Üçyol ekolojik köy olacak. Köyümüz 8 mağara ve doğal ürünleriyle turizme kazandırılacak. Yakında bu çalışmaların ihalesi gerçekleştirilecek.” Daha sonra Saklıköy’e geçen Vali Deniz, okulu ziyaretinin ardından yeni yapılan taziye evinde köy sakinlerini dinledi. (Reşat Yiğiz-Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim