**Dicle nehri kenarı kıyısındaki Artuklu dönemine ait hamam da taşınıyor. Bu yıl taşınacak eserler arasında yer alan hamamın bir kısmı taşınmaya başlandı. Tarihi Kale etrafına da beton duvar yapılıyor.

TAŞINMAYA BAŞLANDI
Zeynel Bey türbesi kümbetinin ardından Hasankeyf’te taşınan ikinci eser, Artuklu dönemine ait Artuklu Hamam oldu. Hamam zeminindeki soğukluk ve sıcaklık bölümlerinin yerinde korunacağına dikkat çeken DSİ yetkilileri: “Hamamın ardından taşınacak üçüncü eser ise İmam Abdullah Zaviyesi olacak. Hamamın üst bölümündeki yapılar taşınmaya başlandı” dediler.

KALEYE 120 MİLYON TL’LİK BETON SET
Hasankeyf kalesini koruyacak olan beton set yaklaşık 120 Milyon liraya mal olacak. Dicle nehri yatağına yön veren çalışmayı DSİ başlatırken, kalenin yüksekliğindeki beton setin alt zemini ile orta bölümünün çalışmalarına hız verildi. Beton duvarın kale seviyesine kadar yükseleceğine kadar işaret eden DSİ yetkilileri: “Haziran’dan sonra Ilısu barajında su tutulacak. 5 Yıl sonra suyun tutulduğu bölge Hasankeyf olacak. Bu nedenle çalışmaları hızlandırdık” dediler. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim