** Okur-yazarlık seferberliği kurslarında eğitimini tamamlayanlar için sertifika düzenledi. Batman genelinde 10.623 kişi eğitimini başarıyla tamamlarken, Valilik ve Belediye başarılı kursiyerleri yemek takımıyla ödüllendirdi.

10.623 KİŞİ OKUMA-YAZMA ÖĞRENDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde ülke genelinde başlatılan ‘okuma-yazarlık seferberliği’ kurslarının ilk kademesi Batman’da tamamlandı. İl Kültür Merkezi konferans salonunda ‘Okuryazarlık Seferberliği Kapanış’ toplantısına Vali Ahmet Deniz, eşi Olcay Deniz, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, Belediye Başkanvekili yardımcıları, kurum ve şube müdürleri ve kursiyerler katıldı. Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulhakim Doğu, Batman’da okuma-yazma bilmeyen 9.297’si kadın, 1.326’sı erkek olmak üzere toplam 10.623 kişinin okuma-yazma öğrendiğini söyledi. Türkiye genelinde seferberliğe katılım sağlama oranı yüzde 18’iken Batman’da oranın 32’lerde olması dikkat çekti.

VALİ TEBRİK ETTİ
Daha sonra söz alan Vali Ahmet Deniz, seferberlik kapsamında emeği geçen herkese teşekkür ederek: “Batman’da  okuma yazma bilmeyen tek bir kişi kalmayana kadar çalışmalarımız devam edecek. Okuma-yazma öğrenen tüm vatandaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi. Kursiyerlerden Gazi annesi Muhbet Yavuz ise oğlunun tedavisi için sürekli Ankara’ya gitmek zorunda kaldığını, okuma-yazma bilmediği için zorlandığını, kurslar sayesinde artık daha rahat uçağa binip, hastanelere gidebileceğini söyledi. Program, Belediye’nin başarılı olan 5 bin kadına yemek takımı vermesiyle son buldu. (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim