** Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Batman’da gazetecilerle buluştu. Ajansın yeni vizyonuna dikkat çeken Altındağ: “Daha önce hep yatırımcı bize geliyordu ama artık biz yatırımcıya gideceğiz. Kentlerin faydasına olan her projeyi destekliyoruz” dedi.

 “BATMAN’I ÖNEMSİYORUZ”
Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak’a hizmet veren DİKA (Dicle Kalkınma Ajansı), yeni vizyonuyla hizmet verecek. DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Petrol cafe’de gazetecilerle bir araya geldi. Ajansın yeni misyonuyla ilgili bilgi veren Altındağ, ajanstaki bürokrasiyi en aza indireceklerini söyledi. Batman’ı önemsediklerini belirten DİKA Genel Sekreteri Altındağ: “Batman’dan önemli projeler geliyor. Resmi kurumlar başta olmak üzere birçok kurumdan önemli projeler için girişimler var. Batman önemsediğimiz bir il” dedi. Ajansta yeni bir sayfa açtıklarına da dikkat çeken Altındağ, şöyle devam etti: “Genelde yatırımcı bize gelirdi ama bundan sonra biz de yatırımcılara gideceğiz. Bu bir eksiklikti. Bunu gidereceğiz. Kentlerin faydasına olan her projeye destek veriyoruz”

PETROL ATIKLARI DEĞERLENDİRİLECEK
Batman’da önemli bir projeyi desteklemeye hazırlandıklarına da işaret eden Altındağ: “Batman Ticaret ve Sanayi Odası’nın vasıtasıyla gündemimizde olan projeyle petrol atıklarının değerlendirilmesine yönelik proje söz konusu. Batman’da neredeyse her tarla ve arazide petrol çıkıyor. Toprakta kalan tortuların çevreye verdiği zarar ortada. Bu tortuların çimento fabrikasında değerlendirilmesiyle hem araziler temizlenecek hem de maddi kazanç elde edilecek. Bu projeyi önemsiyoruz. Ayrıca 2016’da ajansın sorumluluğundaki illere 50 Milyon TL’lik yatırım gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim