**Batman’ın kanaat önderlerinden Hacı Reşat Nasıroğlu’nun vefatının üzerinden 1 ay geçti. Merhum Nasıroğlu’nun eski arkadaşları o’nu unutmuyor. Sinika İş Merkezindeki ofisini her gün ziyaret edip Nasıroğlu’nu andıklarını belirten arkadaşları: “Bu ofise geldiğimizde sanki aramızdaymış gibi gözümüzde canlanıyor. O, her yönüyle mükemmel bir kanaat önderiydi” diyorlar.

“BÖYLE KANAAT ÖNDERLERİ YETİŞMEZ”
Geçen ay hak’kın rahmetine kavuşan kanaat öndeki Hacı Reşat Nasıroğlu’nun yakın arkadaşları her gün Sinika iş merkezine gidip sohbet ettikleri o hoşgörü ofisinde o’nu anıyorlar. Merhum Nasıroğlu’nun yakın arkadaşları, hayatta oldukları sürece ofise gelip merhum Nasıroğlu ile geçirdikleri günleri anlatmaya devam edeceklerini söylüyor.

“OFİSE GELDİKÇE
GÖZÜMÜZDE CANLANIYOR”


Mehmet Emin Atace (77): “7 Yaşındaydım. Hacı Reşat Nasıroğlu ise 15 yaşındaydı. Bizden büyüktü. Çocukluğum ve gençliğimin birlikte geçtiği merhum Nasıroğlu, barışçıl bir insandı. O’nun kaldığı Basorke yani Kayabağlar’a sık sık gider, sohbetine konuk olurduk. Bize doğduğu Suriye ile eski günleri anlatırdı. Her yönüyle herkesle bütünleşen değerli kanaat önderiydi. Ufku genişti. Vefatının üzerinden bir ay geçti, hemen her gün olmasa bile hafta sonları ofisine geliyoruz. Buraya gelince de o gözümüzde canlanıyor. Sanki yanımızdaymış gibi onu hissediyoruz. Büyük oğlu Bedrettin bey başta olmak üzere tüm çocukları bu kapıyı sonuna kadar bize açıyor. Ve onun izinde yürüyorlar bu da bizi mutlu ediyor.”

Tahir Yıldırım (88): “Vefatının üzerinden 1 ay geçti. Sanki dünmüş gibi aramızdan ayrıldı. Mekanı cennet olsun. Merhum Nasıroğlu’nu tarif etmek zor. Çok iyi bir kanaat önderiydi. Barıştan yanaydı. Aralarında husumet olan aileleri barıştırırdı. Eski arkadaşları olarak bu ofise geliyoruz. Çocukları da onun ofisini hep açık tutuyorlar. Allah onlardan razı olsun. Buraya geldikçe mutlu oluyoruz.”

Bişar Yusufoğlu (67): “Hacı Reşat Nasıroğlu, dayım olurdu. O’nu tarif etmek imkansız burada eski arkadaşlarımı görünce bizde mutlu oluyoruz. Hafta içi hafta sonu bu ofis hep açık olur. Eski arkadaşlarıyla hep o’nu anıyoruz. Güzellikleri ve barışçıl yönünü konuşuyoruz. Ailemizin büyüğü idi. Ama bu yörede sözü dinlenen değerli bir kanaat önderiydi buraya geldikçe hep onu yad ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim