*Yeşilçam’ın emektarları ilk geldikleri Batman’ın antik kentine hayran kaldılar. Aktör Yılmaz Köksal, “Bu kadar muhteşem bir tarihin sular altında kalacak olması benim için bir züldür” dedi.
 
MANDIRA FİLOZOFU; “HASANKEYF SULAR ALTINDA KALMAMALI”
Her şeye karşı olmakla bilinen ‘Mandıra filozofu’ lakaplı Müfit Can Saçıntı, Hasankeyf’in sular altında kalmasına karşı çıktı. Hasankeyf’e ilk kez geldiğini belirten Saçıntı, “Hasankeyf için kurulabilen tüm cümleler kuruldu. Bu batmasın demek bile abes. Çünkü nasıl batsın savunuluyor ben o’nu anlamaya çalışıyorum. Doğal olan Ilısu barajı altında kalmaması. Şimdi baraj, su çok önemli. Her zaman bulunabilir. Hasankeyf batarsa, dünyanın hiçbir yerinde bulamasınız. Bakış açısı böyle olursa, belki böyle kurtulabilir. Hasankeyf’i gördüm, daha çok üzülüyorum. Hasankeyf’in sular altında karşıyım. Hasankeyf’i destekliyorum. Hasankeyf’in sular altında kalması gereksiz. Sular altında kalsın nasıl deniyor o’na aklım almıyor. Beynimin tüm devreleri yaktık. Hasankeyf’in sular altında kalmasına karşıyım” dedi.



KÖKSAL, “HASANKEYF HAYALİMDİ”
Aktör Yılmaz Köksal ise ilk kez geldiği Hasankeyf’e hayran kaldı. Köksal, şöyle konuştu : “Hep hayalimdi, Hasankeyf’i göreyim gezeyim diye. Binlerce yıllık tarihi ve geçmişi var buranın. Böyle bir yerin sular altında kalmasına bir sanatçı olarak karşıyım. Hiçbir şekilde doğanın temelleriyle oynamamalıdır. Buranın baraj altında kalmamasını istiyorum. Bu benim için üzüntü kaynağı. Bir daha 7-8 bin geçmişe sahip göremeyeceğim.Torunlarımızın buraya gelip 7-8 bin yıllık tarihin sular altında kaldığını demelerini istemiyorum. Bu tarihi şah eseri görmek benim için bir onurdur. Hasankeyf’i hayranlıkla izliyorum. Bir yandan çok üzülüyorum. Burası hayal ettiğim bir yerdi. Benim için üzüntülü bir manzara. Bu kadar muhteşem bir tarihin sular altında kalması benim için bir züldür.”
Editör: TE Bilişim