** Bir süre önce Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Danagözü köyünden İstanbul’a çalışmaya giden 21 yaşındaki Sedat Akbaş, önceki gece Çağlayan’da Kürtçe konuşurken, 5 kişilik bir grubun bıçaklı saldırısına uğradı. Kalbinden bıçakla yaralanan talihsiz genç, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

 

DURAKTA KÜRTÇE KONUŞUNCA
Yaklaşık 2 yıl önce İstanbul-Pendik’e ailesiyle birlikte yerleşen evli ve bir çocuk babası Sedat Akbaş, önceki gece İstanbul-Çağlayan’da hunharca öldürüldü. İstanbul’un Çağlayan semtinde oturan kayınbabasına ziyarete giden 21 yaşındaki Akbaş, yolcu durağında araç beklediği sırada cep telefonuyla annesiyle Kürtçe konuştuğu sırada 5 kişilik bir grubun bıçaklı saldırısına uğradı. Kalbine aldığı tek bıçak darbesiyle kanlar içinde yere yığılan Akbaş, Çağlayan’da kaldırıldığı özel bir hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

CENAZESİ BATMAN’A GETİRİLİYOR
Aşırı milliyetçi bir genç bir grubun saldırısına uğrayan Akbaş’ın cenazesi dün Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Bugün Batman’a getirileceği öğrenilen talihsiz gencin cenazesi, Kozluk-Danagözü köyünde toprağa verilecek. Öte yandan olaya karıştığı iddia edilen bir gencin ihbarı üzerine 5 kişi gözaltına alındı. Olayın şokunu yaşayan bazı aile fertleri: “Sedat iki yıldır İstanbul’a yerleşmişti. Evini kayınbabasının bulunduğu Çağlayan’a taşıyacaktı. Durakta annesiyle Kürtçe konuştuğu sırada başına böyle bir olay geldi” dediler.

Editör: TE Bilişim