*Deniz’in öldürüldüğü yerde anma etkinliği düzenleyen Semt Pazarı Esnafı Başkanı Bahri Keleş; “Deniz, ekmek parası için tezgahının başındaydı. Uğradığı saldırıda hayatını kaybetti. Onun acısını yüreğimizde hissediyoruz” dedi. Deniz’in vurulduğu yere uzanan esnafın üzerine ise karanfil bırakıldı.

“YÜREĞİMİZİN ATEŞİ”
Önceki Cumartesi sahte para yüzünden çıkan kavgada kesici aletle vücuduna aldığı darbelerle pazar ortasında hayatını kaybeden 24 yaşındaki Deniz Özbek için arkadaşları, tezgah açmayıp yas tuttu. Cumartesi günü seyyar semt pazarının kurulduğu 8 Mart Dünya Kadınlar Parkı önünde bir araya gelen seyyar semt pazar esnafı ‘Deniz’de söndü, yüreğimizin ateşi. Kalbimizde yaşayacaksın Deniz Özbek 1995’ yazılı ve Deniz Özbek'in fotoğrafının bulunduğu bez afişle yürüdü. Esnafların düzenlediği anma töreni için güvenlik görevlileri etrafta önlem aldı. Semt Pazarı Derneği Başkanı Bahri Kılıç, 1000'i aşkın üyelerinin bulunduğunu belirterek; “Artık bu olaylar son bulsun. Pazarda güvenlik önlemlerinin alınmasını istiyoruz. Deniz tezgahının başındaydı, ekmeğinin peşindeyken uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti” diye konuştu.

YÜREK YAKAN ANNE…
Park alanından olayın yaşandığı 100 metre mesafedeki cadde de pazarcı esnafı ile birlikte yürüyen 5  çocuk annesi Dilşah Özbek, büyük oğlu Deniz'i kaybetmenin şokunda olduğunu söyledi. Dua ve saygı duruşundan sonra pazarcı esnaflarından Kerem Gök, temsili olarak yere uzandı. Deniz Özbek'in vurulduğu yerde bir dakika süreyle yere uzanan Gök'ün üzerine esnaf karanfil bıraktı. Nişanlı olan büyük oğlu Deniz’in öldürülmesinin yüreğini yaktığını söyleyen talihsiz anne Dilşah Özbek şunları kaydetti: “Suçsuz sebepsiz yere evimin direği Deniz'imi öldürdüler. Ne istediler güzelimden. Neden o'nu öldürdüler. Günlerdir yüreğim yanıyor. Nişanlıydı, 15 gün sonra düğününü yapacaktık. Pazarda geçimimizi sağlayan aileyiz. Gencimi benden alanları Allah'a havale ediyorum.” Saygı duruşunun ardından sessizce dağılan semt pazarı esnafı İkiztepe mezarlığında Deniz Özbek'in mezarında dua okudu.

“PAZAR GÜVENLİĞİ SAĞLANSIN”
Semt pazarı esnaflarından Alaeddin Baltacı, pazara koruma talebinde bulunduklarını söyledi. Deniz Özbek için tezgah açmadıklarını belirten Baltacı; “Ailemizin geçimi sağlamak için pazarda çalışıyoruz. Zaman zaman semt pazarında istenilmeyen olaylar yaşanıyor. Olaylarla karşı karşıya kalıyoruz. Daha önce de pazara koruma talebinde bulunduk. Semt pazarının kurulduğu bölgelerde önlem alınmasını istiyoruz” dedi. (Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim