**Batman-Bismil karayolu güzergahı Çöltepe mevkisi yakınlarında anız yangınları, zincirleme kazaya neden oldu. Batman-Diyarbakır yolcu minibüsünün de aralarında bulunduğu kazada 10’u aşkın kişi yaralandı.

**2016’ının Eylül ayında da aynı noktada anız yangınları nedeniyle zincirleme kaza meydana gelmişti. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan bazı Batmanlı yolcular: “Anız yangınları nedeniyle göz gözü görmüyor. Bismil tarafında hiçbir önlem yok. Neredeyse canımızdan oluyorduk” diye tepki gösterdiler.

GÖRÜŞ MESAFESİ DÜŞÜNCE
Batman-Diyarbakır-Bismil karayolunda dün ikindi saatlerinde meydana gelen zincirleme kazada 10’u aşkın yolcu yaralandı. Batman’dan bir yolcu minibüsü ile bazı özel otomobillerin de bulunduğu kazaya anız yangınları neden oldu. Görüş mesafesinin neredeyse sıfıra düştüğü anlarda seyir halindeki araçlar birbirine girdi. Diyarbakır 112 Acil ekipleri ile itfaiyenin müdahalede bulunduğu kazada bazı yolcular sıkıştıkları araçtan çıkamadı. İtfaiye ekiplerinin uğraşısı sonucu araca sıkışan yolcular kurtarıldı. Durumu ciddi olmayan yaralılar ayakta tedavi edilirken, bazı yolcular ise Bismil ve Diyarbakır’daki hastanelerde tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle Batman-Diyarbakır karayolunda bir süre trafik de aksadı.

YİNE ANIZ YİNE KAZA
2016 Yılının Eylül ayında da aynı noktaya yakın mesafede anız yangınları zincirleme kazaya neden olmuştu. O tarihte de anız yangınlarının görüş mesafesini sıfıra indirmesiyle 20’yi aşkın yolcu kazada yaralanmış, onlarca araç hasar görmüştü. Gazetemizi arayarak Bismil’deki anız yangınlarına tepki gösteren bazı yolcular: “Bu mevsimde Bismil yakınındaki köylerde her zaman anız yangınları oluyor. Anız yangınları nedeniyle göz gözü görmüyor. Geçtiğimiz yıllarda da aynı nedenle kaza olmuştu. Burada hiçbir önlem yok. Kazayı ucuz atlattık. Kazaya neden olan tarla sahipleri hakkında yasal işlem başlatılmasını istiyoruz” diye konuştular. (Barış Arslan-Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim