** Mısır hasadı yapan çiftçilerin tarlalarını ateşe vermesiyle Batmanlılar, solunum sorunu yaşıyor. Son bir ayda solunum şikayeti nedeniyle hastanelere başvuranların sayısı arttı.

HASTANELERE BAŞVURU ARTTI
Batman ve çevre ilçelerindeki anız yangınları, vatandaşları hasta ediyor. Son bir ayda yaşanan anız yangınları nedeniyle Bölge Devlet Hastanesi ve özel hastanelere ‘solunum’ şikayetiyle başvuranların sayısı arttı. Günde 20-30 hasta, solunum şikayeti nedeniyle Bölge Devlet Hastanesi’ne başvururken, bu sayı özel hastanelerdeki başvurularla birlikte ikiye katlanıyor. Anız yangının kötü sonuçlara neden olduğunu belirten Bölge Devlet Hastanesi KBB uzmanlarından Ali Osman Özçelik: “Anız yangınlarının çevreye olan zararı zaten biliniyor. Ancak çok daha önemlisi sağlığa olan zararlarıdır. İnsan sağlığı üzerinde çok ciddi zararları var. Özellikle solunum yolu enfeksiyonu ve kronik hastalığı olanlar ciddi risk altında” dedi.

“ÖLÜMCÜL BİLE OLABİLİYOR”
Genel sağlık sorunu düşük olan hastalarda solunum hastalıklarının ölümcül bile olduğuna dikkat çeken Özçelik, şöyle devam etti: “Yaşlı, çocuk, kronik ve akciğer hastalığı olan insanlarda anız yangınları ile birlikte hastaların gidişatı ağırlaşıyor. Solunum yolu hastalığı olan insanlarda, hastalığı yaygınlaşır hale getiriyor. Hasta sayılarımızda ciddi artış oldu. Hastalar, öksürük, boğaz ağrısı, hapşırma, nefes darlığı ve balgam şikayetleriyle geliyorlar. Sonuç olarak akciğer, boğaz enfeksiyonu ve sinüzit hastalıkları bu mevsimde artış gösteriyor. Genel durumu düşük olan hastalarda anız yangınlar ölümcül bile olabiliyor.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim