**Bir yıldır Irak’ın Şengal bölgesinden kaçıp Batman’a sığınan Ezidilerin bulunduğu kampı ziyaret edip ‘moral kaynağı’ olmaya çalıştıklarını belirten 58 kişilik heyetin sözcüsü hukukçu Güney Koreli Kyu O Kim: “Bu gezi, insani sorumluluğumuz” dedi.

** Uluslararası hukukçu Kim: “Ezidi sığınmacılar için buradayız. Sığınmacıların ağır yükünü bir yıldır bu coğrafyanın insanları çekiyor. Artık bu destek, buradaki insanların imkanını aşıyor” diye konuştu.

AMERİKALILAR, EZİDİ KAMPINDA
Batman’ın Beşiri ilçesi Uğurca (Qorık) köyündeki Ezidilerin bulunduğu çadır kenti ziyaret edip, moral kaynağı olduklarını ifade eden aslen Güney Koreli uluslararası hukukçu ABD’li Kyu O Kim: ‘Bu gezi, insani sorumluluğumuz’ dedi ve ekledi: “ABD’nin farklı eyaletlerinde oturan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyiz. New York’ta oturuyorum. Aramızda her meslek örgütünden temsilcilerle birlikte buradaki sığınmacılara yardım eli uzatmayı görev bildik. Geçen yıl Şengal bölgesinden gelip buraya yerleşen Ezidilerin sorunlarını yerinde inceliyoruz.” Dört gün süreyle devam edecek gezide Amerikalı heyet, Beşiri’nin köylerine yerleşen Ezidilerin sorunlarını da dinleyecek.


“DAHA FAZLA YARDIM GEREK”
Irak’ın Şengal bölgesi ile Suriye’nin Kobane ve diğer bölgelerindeki sığınmacıların başına gelenleri ‘büyük felaket’ olarak niteleyen hukukçu Kyu O Kim, şöyle konuştu: “Aramızda Filistin, Hindistan, Japonya, Çin, Güney Koreli ve Afrika kıtasından da ABD’li vatandaşların bulunduğu farklı meslek grubundaki STK temsilcileri olarak Ezidi sığınmacıların sağlık, eğitim ve diğer tüm alanlardaki ihtiyaçlarını imkanlarımız dahilinde karşılamaya çalışacağız ve sürekli diyalog içinde olacağız.”




“İNSANİ SORUMLULUĞUMUZ”
Kyu O Kim, sözlerini şöyle sürdürdü: “Herşeyden önce bu gezi, bizim insani sorumluluğumuzdur. Fakat bu ağır yükü, bir yıldır bu coğrafyanın insanları kaldırıyor. Artık bu insanların imkanları da yetersiz kalıyor. Bu nedenle uluslararası kamuoyunun daha fazla yardımı için insani yardım kuruluşlarının devreye girmesi gerekiyor.” 

Editör: TE Bilişim