*Batman Seyitler ve Ehlibeyt Derneği Başkanı avukat Müjdeci: “Bölgede barışı, kardeşliği, İslami ve insanı değerleri bin yıldır yaşatanları misyon edindik. Amacımız, bu gelenekleri yaşatmaktır” dedi.

BAŞKAN MÜJDECİ’DEN ANLAMLI MESAJ
Hasankeyf’te İmam Abdullah’ı anma etkinlikleri geride katılırken, etkinliğin ilk gününde yaptığı konuşmayla dikkatleri üzerinde toplayan kısa adı SEY-DER olan Batman Seyitler ve Ehlibeyt Derneği Başkanı avukat Melik Müjdeci, anlamlı mesajlar verdi. Etkinliğin ilk gününde seyir alanında toplanan kitleye seslenen Müjdeci: “Amacımız ‘Peygamberimiz Hz. Muhammed s.a.v’ın amcasının oğlu Caferi Tayyar’ın oğlu İmam Abdullah’ı anmaktır. Bu önemli zat Hasankeyf’te imamlık görevini üstlenerek, bölgemizde İslam-i değerlerin yayılarak gelişmesine çok büyük katkı sağlamıştır. 12.000 yıllık tarihe sahip Hasankeyf’te kültürlere, gelenek, göreneklere, manevi değerlere sahip çıkmayı da bir görev biliyoruz” dedi.

“MEDENİYET VE UYGARLIĞI GELİŞTİRDİ”
Başkan Müjdeci, şöyle devam etti: “Etkinliğin yapıldığı Hasankeyf, sadece bölgemizin değil, insanlık tarihinin görebileceği en büyük ve en değerli kültür mirasıdır. Tarihin, doğanın ve kültürün iç içe geçtiği kıymetli antik kenti olan Hasankeyf’in korunması her türlü menfaatin ötesindedir. Eğer şartlar zorlanırsa Hasankeyf için her zaman alternatif bir çözüm bulanabileceği inancındayız. Mezopotamya bölgesine ilk sahabe ve ilk ehlibeyt önderi olarak gelen İmam Abdullah, medeniyet ve uygarlığın gelişmesine vesile olmuştur. Unutulmamalıdır ki, ehlibeytten olmak her ne kadar bir lütuf olsa da bir soydan gelmeye sözde kutsallıklar atfetmek ve diğer insanlardan üstün görmek İslam dininin temel felsefesine aykırıdır. Zira ayeti kerimeye göre, insanlar arasındaki üstünlük ancak takva ile olacaktır. Bölgenin Müslüman olmasına vesile olmuş İmam Abdullah’ı, yani 1300 yıldır süre gelen bu değeri gelecek nesillere anlatmak ve aktarmayı şiar edinmemiz gerekir.”

“BİN YILLIK MİSYONU YAŞATACAĞIZ”
Seyitler ve Ehlibeyt Derneği’nin öncelikli görevlerinden biri de bin yıllık geleneği devam ettirmek olduğunu söyleyen avukat Müjdeci: “Bölgede barışı, kardeşliği, İslami ve insani değerleri bin yıldır yaşatmayı misyon edindik. Bu etkinliğe ev sahipliği yapan Hasankeyf, 12.000 yıl boyunca var olmuş,  sadece bölgemizin değil, insanlık tarihinin görebileceği en büyük ve en değerli kültür mirasıdır. İmam Abdullah’ı anma etkinliklerinin gerçekleştirilmesinde emeği geçen Batman Valiliği, Batman Belediyesi, Dernek Başkanları, iş adamları ve Hasankeyflilere teşekkür ediyorum” diye konuştu. Sosyal medyadaki bazı eleştirilere de yanıt veren Başkan Müjdeci, sözlerini şöyle tamamladı: “Öncellikli olarak herkesin bilinmesini istediğimiz Hasankeyf’te etkinliklerin yapıldığı bu seyirlik alan da su altında kalacak. Bu nedenle Hasankeyf’i güzel anılarla yaşatacağız ve yaşatmaya devam edeceğiz. Bir de İmam Abdullah geleneğini sürdürmeyi de bir görev bileceğiz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim