**Müteahhitler, kentsel dönüşüm projesi kapsamında eski apartmanları kapıyor. GAP-Belde mahallesindeki eski konutlar, kıymete bindi. Müteahhitlerden bir daireye karşılık iki daire ve para alan konut sahiplerinin yüzü gülüyor.
ESKİ KONUTLAR KIYMETE BİNDİ
Batman Belediyesi’nin 25 yıl önce Belde ve GAP’a kazandırdığı konutlar, müteahhitler tarafından kapışılıyor. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında GAP mahallesinde 50 ve Belde’de toplam 236 konut yenileniyor. Bazı müteahhitlerin iki kat karşılığı aldığı eski dairelerin kiralarını da peşin alan konut sahipleri; “Kentsel dönüşüm projesi bize de yaradı. 80 ila 120 metre arasında değişen eski dairelerimizi, iki kat karşılığı ve kira bedeliyle müteahhitle anlaşma sağlıyoruz” dediler.


KİRALAR EL YAKIYOR
Ilısu barajı istimlak bedelleri, Batman’daki konut fiyatlarını da yükseltti. Turgut Özal Bulvarı’nda işyeri kiraları 10 bin TL’ye fırladı. Banka ve bazı mağazaların 20 ila 30 bin TL arasındaki aylık kiralar yüzünden Turgut Özal Bulvarı’nda işyeri tutamaz hale geldiklerini belirten bazı esnaflar, şöyle konuştular; “İstanbul-İstiklal caddesinde bile kiralar bu kadar yüksek değil. 10 ila 30 bin TL arasındaki işyeri kiralarını tutmak her babayiğidin harcı değil. Esnaf Odalarının kiraları düşürmesi için harekete geçmeli.”

Editör: TE Bilişim