* Almanya mülteci akınını durdurmak için Batman'ın da aralarında bulunduğu bölge illerine sığınan mültecilere peş peşe nakdi ve gıda yardımına yöneldi. 1 Milyon Euro'yu bulan yardımı kartla çekecek olan sığınmacılar 7 ay süreli yardımdan yararlanabilecek.

 

YARDIMLAR DURUNCA, ALMANYA DEVREYE GİRDİ

 

Suriye ve Irak'tan son bir yılda 100 bini aşkın mültecinin sığındığı Almanya, sığınmacılarla baş edemeyince Batman'ın da aralarında bulunduğu bölgedeki illere nakdi ve gıda yardımına yöneldi. Çatışmalı süreçle birlikte Batman'da yardım kampanyaları durma noktasına geldi. Suriye-Rojava, Kobani ve Şengalli Ezidiler için Belediye bahçesinde 1,5 yıldır açılan yardım çadırına Ramazan bayramından bu yana gıda ve nakdi yardımı durdu. Çatışmalı süreçle birlikte yörede yardım bir anda kesilince, gözler Avrupa'ya çevrildi. Almanya'daki insani yardım kuruluşları, son iki ayda Batman'a sigara ve alkol hariç acil yardım malzemeleri ile nakdi yardımlara ağırlık verdi.

 

BATMAN'A 1 MİLYON EUROLUK YARDIM

 

Son iki ayda 4 milyon TL'ye varan yardımların yanı sıra hafta içinde de Almanya'daki bazı insani yardım kuruluşları, 1 milyon Euro'yu bulan bir yardım paketi daha hazırladı. Yardım komitesi yetkilileri, insani kuruluşların Almanya'ya mülteci akınını durdurmak için yardımlara yöneldiğinin altını çizdi. Batman'da ilk etapta belirleen 300 sığınmacıya 7 ay sürecek gıda yardımı kartında her aileye ortalama 250-500 TL arasında değişen gıda yardımı yapılacağını belirten yardım komitesi yetkilileri, şöyle konuştular; "Almanya artık mültecilerle başedemeyecek durumda. Buraya yerleşen sığınmacıların her türlü yardımını karşılamaya hazır olan Avrupa ülkelerindeki insani kuruluşların çabalarıyla sığınmacıların talepleri karşılanıyor."

 

Editör: TE Bilişim