**Şengal bölgesindeki IŞİD saldırısından kaçıp Türkiye’ye sığınan Ezidilerden 400 kişi, Batman’daki halk evlerine yerleştirildi.

**Sabaha karşı geldikleri Batman’da yorgunluğu üzerinden atan Ezidiler, parklarda dinlendi. Ezidi aileler; “Büyük zorluluklarla buraya ulaştık” dediler.

HALK EVİNDE 400 EZİDİ

Şengal (Sincar) bölgesinden Batman’a gelen 400 Ezidi, Batman Belediyesi’ne ait halk evlerine yerleştirildi. Huzur mahallesindeki Ahmet Kaya halk evi dar gelince, Belediye sığınmacı Ezidilere çadır kurdu. Doktor kontrolünden geçen Ezidiler, yorgun bir halde parkta dinlendi. Yemek ihtiyaçları Belediye tarafından karşılanan Ezidiler, önümüzdeki günlerde Beşiri ilçesine bağlı Ezidi köylerine yerleştirilecek.



ZORLU YOLCULUK…”
Zorlu bir yolculuğu geride bıraktıklarını belirten Ezidilerden Kıco Hasan, Reşo Ali ve Xalat Tahar; “Şengal bölgesindeki saldırılar devam edince ailemizi korumak için yollara düştük. Saatlerce süren zorlu yürüyüşün ardından Zaho’ya ulaştık. Daha sonra dağ yolunu tercih edip Şırnak-Roboski köyüne geldik. Yolda büyük zorluklar çektik. Bizlerle yolculuk yapan bir Ezidi yakınımız yolda yaşamını yitirdi” dediler.

BURADA HAYAT VAR”
Ezidilerden Kıco Hasan, Reşo Ali ve Xalat Tahar, sözlerini şöyle sürdürdüler; “Sınırda araçlara bindirilip Batman’a geldik. Çocuklarımız ve bizler yorgunuz. Her şeyimizi orada bıraktık. Yol boyunca insanlar yardımımıza koştu. Şimdi kalabalık bir ortamdayız. Allah böyle bir acıyı ve göçü kimseye yaşatmasın.” Batman Belediyesi sağlık ekipleri, yaşlı Ezidi ve çocukları sağlık kontrolünden geçirip günlük ihtiyaçlarını karşıladı.

Editör: TE Bilişim