*TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, bölgede turizm sektörünün canlandırılmasına yönelik her projeye destek vereceklerini söyledi. Ulusoy, “Alanya ve Trabzon bizim için neyse Batman’da bizim için o’dur” dedi.

*TÜRSAB Bölge Temsilcileri’nden turizme yönelik destek isteyen Vali Ahmet Deniz, “Güvenlik konusunda endişeniz olmasın. Yarınımız bugünden daha iyi olacak” diye konuştu.

VALİ, TURİZMCİLERDEN DESTEK İSTEDİ

Türkiye’nin 80 il’inden Batman’a konuk olan TÜRSAB Bölge temsilcileri’ne seslenen Vali Ahmet Deniz, cazibe il kapsamındaki Batman’da 200 yatırımcının projesiyle 20 bin kişiye istihdam alanının sağlanacağını kaydetti. Batman’ın tarihi dokusu ile bölgenin gözde ili olduğunu söyleyen Vali Deniz, “Şehir merkezi nüfusu 402 bin olan Batman, yatırım açısından da cazibe merkezidir. Şehrimizin önemli bir potansiyeli de turizmdir. Güvenlik konusunda hiç bir sorunumuz olmayacak. Yarınımız bugünden daha iyi olacak. Vatandaşımızı kucaklamaya devam ediyoruz. Buradaki otellerde doluluk oranı 2-3 yıl önce yüksekti. Batman, Mardin, Diyarbakır kültür dokusuyla bir birinin devamı şehirlerdir. Turizmde TÜRSAB’ın desteğini almak istiyoruz” diye konuştu.



“TURİZME YÖNELİK PROJELERİMİZ VAR”

Vali Deniz, şöyle devam etti: “Turizme yönelik bazı projelerimizi de hayata geçiriyoruz. Gercüş’te tarihi konak, Kozluk’ta Hazzo kalesi restorasyonu, Beşiri Kıra dağı eteğinde de Morkiryakus manastırının restorasyon projeleri ihale aşamasında. Bu tarihi yapıtları turizme kazandırmanın çabası içindeyiz. TÜRSAB’ın bu önemli projelere turizme katkı sunacağına inanıyorum. TÜRSAB Genel Başkanı sayın Başaran Ulusoy ve Bölge Temsilcileri’ni Batman’da ağırlamanın sevinci içindeyiz.”


ULUSOY, “BÖLGEYE GELME ZAMANI”

Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Kültür Turizim İl Müdürü İhsan Aslanlı ve Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan’ın da bulunduğu toplantıda 81 il’in TÜRSAB temsilcilerine seslenen Genel Başkan Ulusoy, “Bu bölgenin bize ihtiyacı var. Aş, iş ve ilimi bölgeye kucaklamayla birlikte burada iş yapmak için turizmi geliştirmeliyiz. Bizim için Alanya ve Trabzon neyse Batman’da o’dur. Türkiye kaşınacak, okşanacak bir ülke değildir. Son dönemlerde bir türbülanstan geçiyoruz. Kuzeye de, batıya da, doğuya da, gitmek isteyenler bu köprüden, buradan geçecekler. Nedense bizi çekemiyorlar. Kıskançlıklarından bunu yapıyorlar. Avrupalılar ne istiyor? Her şeyden önce topraklarımızın bölünmesine izin vermeyeceğiz. Kimsenin bizi kaşımasına da okşamasına da müsaade etmeyeceğiz” dedi.



“İŞ-AŞ OLMAK İÇİN BURADAYIZ”

Türkiye’nin 80 il’inden temsilcilerin Batman’da buluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Ulusoy, sözlerini şöyle sürdürdü : “Bizi burada sıcak ilgiyle karşılayan başta İl Kültür Turizm Müdürü ve Valimiz sayın Ahmet Deniz’e teşekkür ediyoruz. Hasankeyf’te köprü başında bir kızımızın ‘bizi yanlız bırakmayın’ şeklindeki o feryadı halen kulağımızda. Artık Batman’a ve Güneydoğu’ya gelme zamanıdır. Mutfağı, kültür dokusu ve  toprağıyla Batman huzur kentidir. İş-aş olarak bölgeyi kucaklamanın zamanıdır. Tüm temsilcilerin burada olması bizi son derece mutlu etmiştir.” Daha sonra TÜRSAB Genel Başkanı Ulusoy, Vali Deniz’e Atatürk figurlü plaketi armağan etti. Konuklar, ikram edilen etli pilav ve güveci öve öve bitiremedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim