*BDP Batman merkez seçim lokalinin açılışına BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve Şırnak Milletvekili Selma Irmak’ın Kürtçe ağırlıklı konuşmaları damgasını vurdu.

*Batman Milletvekili Akat Ata, AK partiye yüklendi; “AK parti cemaatin mağduruymuş gibi davranıyor. Çalacaksın, çırpacaksın sonra mağdurum diyeceksin. Geçti o günler.”

BATMAN’DA RENKLİ AÇILIŞ!

Barış ve Demokrasi Partisi, Batman merkez seçim lokalinin açılışıyla gövde gösterisi yaptı. Turgut Özal bulvarı Öğretmenevi karşısındaki lokal açılışına Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP PM Üyesi Nezir Gülcan, Batman, ilçe ve belde Belediye Eş Başkan adaylarının katıldığı merkez seçim lokalinin açılışına kalabalık bir topluluk katılınca güzergahın bir bölümü trafiğe kapatıldı. Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Kürtçe başladığı konuşmasına daha sonra Türkçe devam etti. Abdullah Öcalan için yeni bir kampanya başlatmanın hazırlığında olduklarını ifade eden Akat Ata, “Afrin kantonlarını kutluyoruz. Sıra artık İmralı’daki özgürlük içindir. Önümüzde 2014 seçimi var. Bu seçim bizim için bir Belediye seçimi değil. Çünkü Belediyeler zaten halkın elinde. Sandık için ‘an azadi, an azadi’ diyoruz. AK parti ‘Ak belediyecilik yapıyoruz’ diyor. Bir insanın kendisine ‘Ak’ım’ demesi yetmiyor. Önemli olan halkın ‘ak’ demesidir. Ayakkabı kutuları Ak mı, pak mı? Kim ak mı, pak mı halk diyecek” dedi.


DEMOKRASİ PAKETİNİN İÇİ BOŞ”

Milletvekili Ayla Akat Ata, şöyle devam etti; “Tırlarla kamyonlar dolusu silah gönderiyorlar, kimse kendilerine hesap sormasın diye. Son dönemde meclis habire çalıştı, niçin? Çocukları cezaevine girmesin diye. Kendilerine yönelik yasa çıkarıyorlar. Çıkarılan yasaların içinin boşluğuna bakın? Bu halk demokrasi paketinin içinin ne kadar boş olduğunu görüyor. Kendi yasalarını çıkarıyorlar, demokratikleşme paketini ise rafa kaldırıyorlar. Halkın beklentilerini rafa kaldıranlara biz de sandıkta gerekli cevabı vereceğiz. Bu siyasi soykırım projesi AK partinin değil mi? Batman Belediye Başkanı cezaevinde. Orhan Doğan eğitim destek projesini kim kapattı? Bunlar gençler için proje değil miydi? Biz bunları unutamayız. Daha düne kadar Batman’ın sokaklarında tazyikli su ve biber gazı kadınlara sıkılmadı mı? Bu iktidarın en büyük projesi kendilerini aklama projesidir. Neymiş efendim AK parti cemaatin mağduruymuş. Çalacaksın, çırpacaksın sonra mağdurum diyeceksin. Geçti o günler.”


IRMAK; “CEZAEVİNDE DİK DURDUK”

BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, konuşmasının tamamını Kürtçe yaptı. Irmak, şunları söyledi; “Cezaevinde yıllarca bugüne kavuşmanın hasretini yaşadık. Amed ve zindanlardan Batmanlılara selam getirdim. Tüm zindanlardan sizlere selam getiriyorum. 5 yıl çok zor geçti. Dört duvar arasındaydım ama hiçbir zaman mücadelemizden ödün vermedik. Alnımız dikti. Binlerce siyasetçi zindanlara kafile kafile getirildi. Bu anlayışla AK partiyi görün artık. Cezaevinde 5 parlamenter değil, 6 parlamenterdik. Halen Hatip Dicle cezaevinde. Kürtlerin iradesi olan Öcalan özgürlüğüne kavuşana dek mücadelemizi sürdüreceğiz. Buradan da halen tutuklu olan Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay’a selam gönderiyoruz.” İki kadın Milletvekilinin konuşmasının ardından müzik dinletisi eşliğinde BDP merkez seçim lokali açıldı.


Editör: TE Bilişim