*Batman’ın yeni imar alanı olarak belirlenen Batman-Hasankeyf karayolu çevresinde 18. Madde çalışmalarının 2 ay içinde bitirilmesi hedefleniyor

TOPLULAŞTIRMADAN SONRA İMAR
Batman’ın yeni imar alanı olarak belirlenen Batman-Hasankeyf karayolu güzergahında toplulaştırma çalışmalarının bitirilmesiyle gözler 18. Madde çalışmasına çevrildi. İmar çalışmalarının sürdüğü Akça (Tilmiz)  köyü çevresinde 18. Madde çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi. Toplulaştırmanın ardından köylülerin büyük bölümü ilk kez tapuya kavuşmasının sevincini yaşadı.

ÖZEL İDARE ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDI
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün toplulaştırma çalışmalarını bitirmesi üzerine Özel İdare Genel Sekreterliği de 18. Madde çalışmalarını hızlandırdı. Yıl sonuna kadar 18. Madde çalışmalarının bitirilmesini beklediklerini söyleyen Akça köy sakinleri: “Yolun sağ ve sol bölümü 250’şer metre olarak imar alanına alınması, çevredeki arazileri de kıymetlendirdi. Şimdiden arazilerimiz değer kazandı. Toplulaştırma çalışmalarının kısa sürede tamamlanmasına sevindik. 18. Madde çalışmalarının da kısa sürede bitirilmesini bekliyoruz” dediler. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim