ADAYLAR PARTİLİLERLE BULUŞTU
AK Parti, Batman, ilçe ve belde Belediye Başkan adaylarını partililerle buluşturdu. İlçe ve beldelerden partililerin de katıldığı aday tanıtım programı Beyaz Şato’da yapıldı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AB eski Devlet Bakanı Egemen Bağış, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay, Milletvekili Ziver Özdemir, AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin ve partililerin katıldığı tanıtım programında Batman Belediye Başkan adayı Mehmet Emin Ekmen, yerele yansıtmayı planladıkları projelere dikkat çekti. Konukların ardından AK Partili adaylar partililerin huzuruna çıktı.



SASON’DA YENİDEN ARSLAN
AK Parti günler öncesinden Sason Belediye Başkan adayını mevcut Başkan Muzaffer Arslan’la ‘devam’ kararını vermişti. 20 yılı aşkın süredir Belediye’de birçok ünitede görev yapan ve beş yıldır Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Arslan; “Sason’da başlattığımız hizmet kervanını bir dönem daha sürdürmek istiyorum. Bu yarışta Sasonlu hemşerilerimin beni yalnız bırakmayacaklarına inanıyorum” dedi.


GERCÜŞ’TE GENÇ ADAY
Batman’ın Gercüş ilçesinde de uzun yıllar Belediye Başkanlığını yapan Bedrettin Ekmen’in yerine oğlu Şehmus Dilzan Ekmen, AK Parti’nin adayı oldu. Politikayı gençlere bırakmanın döneminin geldiğini belirten Bedrettin Ekmen; “Gercüşlü seçmenler 30 Mart’ta hizmetten yana tercihi kullanacak. Politikada gençlerin önünü açıyoruz. Önümüzdeki seçimde Gercüş’ün yerel yönetimini AK Parti’nin devir alacağına inanıyorum” diye konuştu.



BEŞİRİ’DE KARABULUT’LA DEVAM
Batman’a yakın ilçe konumundaki Beşiri’de de AK Parti mevcut Başkan Sait Karabulut’la 30 Mart yerel seçimlere hazırlanıyor. Beşiri’nin son beş yılda hem yatırım hem de altyapıda da ciddi hizmetlerle buluştuğunu ifade eden Karabulut, şöyle konuştu; “Son beş yılda Beşiri, gerek yatırımlarla gerekse de altyapı hizmetlerinde beklenen hizmetlere imza atmıştır. Önümüzdeki dönemde de seçmenlerin desteğiyle Beşiri’nin çehresini değiştirecek hizmetlere imza atacağız.”



KUSEN, 4. DÖNEM ADAY
Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Belediye Başkanlığı’na dördüncü dönem hazırlanıyor. Tarihi ilçe Hasankeyf’i her platformda temsil eden Kusen, dördüncü dönemde de ilçe sakinlerinden destek alacağına inandığını söyledi. Antik kent Hasankeyf’in sorunlarına sürekli dikkat çektiklerini belirten Kusen; “Tarihi ilçenin Belediye Başkanlığı görevini üç dönemdir sürdürüyorum. İlçemi çok sevdiğim için bir dönem daha yetki istiyorum. Önümüzdeki seçimde tarih severler başta olmak üzere ilçe seçmenlerinin desteğini alacağımı inanıyorum” diye konuştu.



KOZLUK’TA IŞIK
Batman’ın en büyük ilçesi Kozluk’ta AK Parti’nin adayı ise İlçe Başkanı Mehmet Veysi Işık. Kozluk’un sorunlarının çözümü konusunda son beş yıldır üstlendiği ilçe Başkanlığı görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini söyleyen Işık, sözlerini şöyle sürdürdü; “İlçe merkezi nüfusu 23 bini bulan, köy ve mezralarla birlikte 60 bin nüfusu aşkın Kozluk’un sorunlarını bu kez yerel yönetim yetkisiyle çözmeyi hedefliyorum. Partimizin son yıllarda gerek kırsal gerekse de merkezdeki yatırımlara yönelik projeler ortadadır. 30 Mart’ta Kozluklu seçmenlerin desteğini almak istiyoruz.”


BALPINAR’DA GEYLANİ
Nüfusu ilçe büyüklüğündeki Batman’a yakın belde olan 2 bin 900 kişinin oturduğu Balpınar’da da mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Geylani, üçüncü dönem Belediye Başkanlığına aday. Güney Raman çevre yolunun yakınından geçtiği Balpınar’ın 5-10 yıllık süreçte Batman’a bağlı merkez ilçelerden biri olacağını da iddia eden Geylani; “Batman 10 yıl içinde Büyükşehir olacak. Bizde Batman’ın merkezi ilçesi olacağız. Güney Raman çevre yolunun trafiğe açılmasıyla Balpınar daha da büyüyecek. Şimdiden beldenin imar planını hazırladık. Bir dönem daha Balpınar’ı kalıcı hizmetlerle buluşturmak istiyorum” dedi.


KIYANÇ, “REFERANSIMIZ HİZMET”
Batman-Siirt il sınırındaki İkiköprü belde Belediye Başkanı Ali Kıyanç, beşinci dönem hazırlandığı Belediye Başkanlığı için en büyük referansının hizmet olduğunu belirtti. Yaklaşık üç bin seçmenin oturduğu beldesinde görünmez kazaların yaşandığı Batman-Siirt çevre yolunun belde dışına çıkarılması ve belde içinde geçen derenin temizlenmesi için de bazı projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Kıyanç, şöyle konuştu; “20 yılı aşkın süredir Başkanlığını sürdürdüğüm İkiköprü’de hizmetlerimiz ortada. Hiçbir zaman mazeret uydurup hizmet vermeme gibi bir düşüncemiz olmadı. Beşinci dönemde de belde sakinlerinin desteğiyle tekrar görevimi tazeleyeceğime inanıyorum.”



BADEMCİ, REKORA KOŞUYOR
Gercüş’ün Kayapınar beldesinde dört dönemdir Belediye Başkanlığını yapan Abdulmutalip Bademci, AK Parti’nin iddialı adayı. Taşın belleği olan Kayapınar beldesinde verdikleri hizmetlerin karşılığını da her seçimde gördüğünü belirten Bademci, şöyle konuştu; “Kayapınarlı seçmenlere güveniyorum. Kayapınarlıların öncelikle sorunlarına hep çözüm bulduk. Kantar köprüsü projesinin hayata geçirilmesi konusunda da üzerimize düşeni yaptık. Yeni dönemde de bazı projelere imza atacağız. 30 Mart seçimlerinde Kayapınarlılardan destek bekliyorum.”



BİL; “YÜCEBAĞ HİZMET GÖRECEK”
10 yıl süreyle Belediye Başkanlığını yaptığı Sason’un Yücebağ beldesinde AK Parti’den yeniden aday olan Abdullah Bil, seçmenlere güvendiğini söyledi. Yücebağ’lıların desteğini 30 Mart seçimlerinde de alacağına inandığını ifade eden Bil, şöyle konuştu; “90’lı yılların zor sürecinde Belediye Başkanlığını yaptığım Yücebağ’a bu kez kalıcı hizmetler verebilmek için yola çıktım. Yücebağ’ın sorunlarını bilenlerdenim. Seçmen haklı olarak hizmet bekliyor. 30 Mart seçimi Yücebağ için dönem noktası olacak. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Diyarbakır eski Milletvekili İhsan Arslan, Ahmet İnal ve teşkilatımızın desteğini alarak aday oldum.”



BEKİRHAN’DA DEMİR ADAY
Kozluk’un Bekirhan beldesinde de genç bir isim olan Servet Demir, AK Parti’nin Belediye Başkan adayı oldu. Batman-Van karayolu güzergahındaki Bekirhan beldesinin bugüne kadar hizmetlerden yoksun bırakıldığını söyleyen AK Partili Servet Demir, şunları söyledi; “Bekirhan çevresindeki bazı yerleşim birimlerini de yanına alıp nüfusu hızla büyüyen beldelerden biri oldum. Karayolunun ortasından geçtiği Bekirhan’a üst geçit projesi başta olmak üzere bir dizi projeyi iktidarın desteğiyle beldemde hayata geçirmek istiyorum.”

Editör: TE Bilişim