** Batman Üniversitesi BESYO 1. Sınıf öğrencisi ve Milli atlet Remziye Temel, Portekiz’de yapılacak Avrupa Atletizm şampiyonasında ülkeyi temsil edecek. Başarılı sporcuyu makamında ağırlayan Rektör Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, Temel’i kutladı.

** Ailesinin geçimini Milli bursluklarla sağladığını belirten Remziye Temel: “Sporu hobi olsun diye yapmıyorum. 4 Kişilik ailemin geçimini aldığım milli bursla sağlıyorum. Hedefim Dünya şampiyonasında ülkemi temsil etmek” dedi.

BAŞARISI KUTLANIYOR
Batman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) 1. Sınıf öğrencisi Remziye Temel, atletizmde başarıdan başarıya koşuyor. Birçok dereceye sahip Milli atlet Temel, Eskişehir’de yapılan ‘Milli Takım Avrupa elemeleri’nde 4. Olarak, Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı. Başarılı sporcuyu makamında ağırlayan Batman Üniversitesi Rektörü Abdusselam Uluçam, Temel’e eşofman hediye etti. Temel’in başarısına dikkat çeken Uluçam: “Öğrencimizin başarısı hem üniversitemiz hem de Batman için önemlidir. Ülkemizi temsilen Avrupa atletimiz yarışmalarına hak kazanması bizim için bir onurdur. Başarıların devamını diliyoruz” dedi.


“BURSLAR SAYESİNDE GEÇİNİYORUZ”
Spora hobi olarak değil bir meslek olarak baktığını belirten milli atlet Temel, aldığı burslarla 4 kişilik ailesinin geçimini sağladığını söyledi. Temel, şöyle konuştu: “Spor, hayatımın dönüm noktası. Babam bizimle yaşamıyor. Ailemin geçimini burslarla sağlıyorum. Rakiplerim gibi çalışma imkanlarım yok ama ben spora hobi olarak bakmıyorum. Spor benim için bir meslek. Aldığım milli bursluklarla ailemin geçimini sağlıyorum.” Avrupa şampiyonasının ardından hedefinin Dünya şampiyonası olduğunu da kaydeden Temel: “Avrupa şampiyonunda Türkiye’yi temsil edeceğim için çok mutluyum. Önümüzdeki günlerde Antalya’da yapılacak Dünya şampiyonluğu için de Milli takıma seçilme müsabakalarında derece yaparak, Fransa’daki Dünya şampiyonasına katılmayı hedefliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim