“BÖYLE BİR MİTİNG ZOR OLUR”
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı bile şaşırtan Batman mitingdeki kalabalığı HDP’li adaylar değerlendirdi. Alman Sol Parti ve AP üyesi Ali Atalan, yıllardır siyaset bilimciliği yaptığı Avrupa başta olmak üzere dünyanın hiçbir yerinde Batman’da yaşanan miting manzarasının yaşanmadığını söyledi. Atalan, şöyle konuştu: “O manzara hiçbir yerde olmaz. Devrimci anlarda insan kendinden geçiyor. Batman’da da önceki gün öyle bir miting gerçekleşti.”

 

“HALK, ALANA AKIN ETTİ”
HDP 2. Sıra Milletvekili adayı Saadet Becerikli ise 15 yıl süreyle aktif siyaset yaptığı Batman’da ilk kez kitlenin olağanüstü bir mitinge imza attığını belirtti. Becerikli: “Halk mitinge adeta akın etti. On binlerce kişi HDP’yle olduğunu bir kez daha haykırdı. Elbette zafer yarılandı ama her şey de bitmedi. Rehavete kapılmadan 7 Haziran günü hepimiz sandıklara koşacağız. Her türlü provakasyona karşı da sağduyu ile hareket edeceğiz” dedi.

 

HALKA TEŞEKKÜR
Batman mitingine katılan tüm yurttaşlara teşekkür eden HDP-DBP İl Eşbaşkanları ile Milletvekili adayları, basın açıklaması yaptı. İl Eşbaşkanları Abdulbari Karaağaç, Mehmet Candemir, PM üyesi Osman Ergin, Milletvekili adayları Ali Atalan, Saadet Becerekli, Ayşe Başaran ve Hasan Yağız, mitinge katılanlara teşekkür ettiler. Muhteşem bir mitinge imza atan Batmanlıları Pazar günü sandık başında oylarına sahip çıkacaklarına inandıklarını ifade eden HDP’lilerin ortak açıklamasında: “Halkımız, yeni yaşam projesinin içinde yer almak istediğini mitingte gösterdi. Halkımıza teşekkür ediyoruz” denildi.

Editör: TE Bilişim